Τσίπρας: Έγνοια τους η διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και όχι η ενίσχυση αγροτών και καταναλωτών!!!

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα στήριξης στους αγρότες, εν μέσω τρομακτικής ακρίβειας και υπέρογκων αυξήσεων στο εργασιακό κόστος, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του, σήμερα, στον αγροτικό συνεταιρισμό «Αργολική γη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε με αγρότες και παραγωγούς για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν από τις υπέρογκες αυξησεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τις πρώτες υλες στα αγροτικά εφόδια και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να παρέμβει με επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, επιδότηση στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος αλλά και άμεσες αποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ.

«Αυτές οι προτάσεις, αυτά τα αναγκαία μέτρα όμως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πέταξε εκ νέου το μπαλάκι στην κυβέρνηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα:

«Η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη την χώρα.

Τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα.

Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος 5 και 6 φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν.

Πρέπει άμεσα να αποφασιστεί η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς και επιδότηση ειδική προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος.

Ταυτόχρονα, ο ΕΛΓΑ οφείλει να κάνει άμεσα τους ελέγχους και να επισπεύσει τις αποζημιώσεις καθώς και να δημιουργηθούν προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την αναπτυξιακή τράπεζα για να μπορέσουν να σταθούν στις τρομακτικές δυσκολίες αυτού του χειμώνα και να κρατηθούν στην ύπαιθρο, να κρατήσουν υγιείς και ζωντανές τις παραγωγικές τους διαδικασίες.

Αλλιώς θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα  για την οικονομία της χώρας. Τεράστιο ζήτημα για την ύπαιθρο.

Αυτές οι προτάσεις, αυτά τα αναγκαία μέτρα όμως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς.

Έγνοια της είναι η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο.

Έγνοια της είναι να διασπαθίσει το δημόσιο πλούτο σε ημέτερους. Γι αυτό η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος. Η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, η προοδευτική κυβέρνηση  που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής στον κόσμο της εργασίας».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.