Κλείνει το κατάστημα της EUROBANK στην Καλαμπάκα!!!

Συρρικνώνεται περαιτέρω ο αριθμός των τραπεζικών καταστημάτων σε επίπεδο ν. Τρικάλων. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στο νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η EUROBANK για το κλείσιμο 25 καταστημάτων σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνεται και αυτό της Καλαμπάκας.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και αρνούνται να δεχθούν τη “λογική συρρίκνωσης, της περικοπής του κόστους και της επίτευξης κερδών”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά., ενώ εκφράζεται ανησυχία και για το αν τελικά θα διατηρηθούν τα δυο καταστήματα της EUROBANK μέσα στην πόλη των Τρικάλων ή θα περιληφθούν σε επόμενο “σχέδιο συρρίκνωσης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της EUROBANK:

“Η τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε το κλείσιμο 25 καταστημάτων, συγκεκριμένα: 6 καταστήματα στην Αττική, 3 στο νομό Θεσσαλονίκης και 16 στην Περιφέρεια. Στο νομό Τρικάλων κλείνει το μοναδικό κατάστημα στο δήμο Καλαμπάκας.

Μετά από μία δεκαετία κρίσης και εν μέσω πανδημίας η Eurobank συνεχίζει στην λογική της συρρίκνωσης, της περικοπής του κόστους και της επίτευξης κερδών.

Η πρακτική της μαζικής συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία, αποδυναμώνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης της πελατείας και κλονίζει την προβολή της τράπεζας.

Η διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να αντιληφθεί τις σημαντικές επιπτώσεις στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στην ποιότητα εξυπηρέτησης της πελατείας.

  • Το 30% της πελατείας αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης.
  • Στην Ελλάδα ένα κατάστημα αντιστοιχεί σε 6.298 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι ένα κατάστημα ανά 2.890 κατοίκους.
  • Στην Ελλάδα ένας τραπεζοϋπάλληλους αντιστοιχεί σε 324 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 188 κάτοικοι. Στον εν λόγω δείκτη η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση.
  • Το δίκτυο της τράπεζας Eurobank έχει ήδη συρρικνωθεί κατά την τελευταία δεκαετία σχεδόν κατά 50%.

Το κλείσιμο καταστημάτων δημιουργεί συνθήκες πίεσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους υπαλλήλους της Τράπεζας.

Οι τράπεζες τα περασμένα χρόνια ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές από κρατικά κονδύλια.

Οφείλουν λοιπόν, να υλοποιήσουν σχέδια ανάπτυξης, να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν την εθνική μας οικονομία και ιδιαίτερα δε την περιφέρεια.

Οφείλουν να μην επιμένουν σε αδιέξοδες λογικές μείωσης κόστους αλλά να λάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στην οικονομία.

Λογικές αντιπαράθεσης με τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους δεν ωφελούν.

Σύλλογος Εργαζομένων Eurobank Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου”.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.