Απότομη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer αναφέρει το Ισραήλ!!!

Για απότομη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer / BioNTech κατά του κορονοϊού κάνει λόγο το Ισραήλ, μετά την ανάλυση δεδομένων που διεξήγαγε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Παρουσιάζοντας, την Τρίτη, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ανάλυσης, αξιωματούχοι Υγείας είπαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου τόσο όσον αφορά στην πρόληψη μόλυνσης όσο και σοβαρής νόσησης.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι μειώθηκε κατά 42% η προστασία έναντι της λοίμωξης μεταξύ των εμβολιασμένων!!!

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η προστασία από σοβαρή νόσηση μειώθηκε έως και 60% ανάμεσα σε αυτούς που εμβολιάστηκαν από τους πρώτους όταν ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας είναι κυρίως άνω των 65 ετών και τα ευρήματα της ανάλυσης ίσως να μην αντικατοπτρίζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αξιωματούχοι του υπουργείου θεώρησαν ενοχλητικά τα ευρήματα, αλλά υποστήριξαν ότι ήταν μόνο προκαταρκτικές αναλύσεις πολύ πρώιμων στοιχείων. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα αποτελέσματα συνδέονται με μια φαινομενική διάβρωση της προστασίας του εμβολίου έναντι του ιού ή μεγαλύτερη αντίσταση της παραλλαγής Δέλτα στον εμβολιασμό.

Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμέενται να βρεθεί το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου στον ηλικιωμένο πληθυσμό της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που είχαν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, πνευμόνων και νεφρών.

Επιστρέφει το «πράσινο πάσο»
Στο μεταξύ, το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέπει μονάχα σε ανθρώπους που θεωρείται ότι έχουν ανοσία στην Covid-19 ή διαγνώστηκαν πρόσφατα αρνητικοί να εισέρχονται σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και οι συναγωγές, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κυβέρνηση έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό, έπειτα από μια ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μολύνσεων και των θανάτων.

Η χαλάρωση των περιορισμών συμπεριλάμβανε την άρση του προγράμματος του «πράσινου πάσου», που επέτρεπε μονάχα σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε κάποιους δημόσιους χώρους.

Όμως, ορισμένα μέτρα έχουν ήδη επανέλθει, μεταξύ άλλων η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και οι αυστηρότεροι όροι εισόδου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, εξαιτίας της ταχείας διασποράς της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Σε μια περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε πως το πρόγραμμα «πράσινο πάσο» θα επανέλθει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου, εν αναμονή της κυβερνητικής έγκρισής του.

«Το πράσινο πάσο» θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και αίθουσες συνεστιάσεων, συνέδρια, τουριστικά αξιοθέατα και χώρους λατρείας», επισημαίνει το γραφείο του Μπένετ, σε μια ανακοίνωση, έπειτα από μια συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου του κορονοϊού», που είναι επιφορτισμένο με τη μάχη κατά της covid-19.

Η είσοδος σε εκδηλώσεις με πάνω από 100 συμμετέχοντες θα επιτρέπεται μονάχα για «τους εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ, οι οποίοι είναι 12 ετών και άνω».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.