Κώστας Τόλης: Δέσμευση για ισχυρή στήριξη στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων!!!

ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ , ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί – σε μένα προσωπικά αλλά και στην τοπική κοινωνία – η απόφαση ενός ακόμα Προέδρου Τοπικής Κοινότητας να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Πέρα από τους προσωπικούς λόγους της παραίτησης, υπάρχει κάτι βαθύτερο: η έλλειψη στήριξης και ο απαιτούμενος σεβασμός σ’ αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για το καλό των χωριών τους;

Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά και τους δύο Προέδρους που παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους , τυχαίνει να είναι πρόεδροι σε ορεινά απομακρυσμένα χωριά και τέλος τυχαίνει και στις δύο περιπτώσεις να μην αφήνουν πίσω τους αντικαταστάτη , με ότι αυτό συνεπάγεται στην εύρυθμη λειτουργία των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και του Δήμου.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων δυστυχώς , δεν έχουν το ρόλο που τους αρμόζει και που επιτάσσει μια σύγχρονη λειτουργία ενός Δήμου, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν καταντήσει να είναι απλοί «μεταφορείς» αιτημάτων των δημοτών χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν λύσεις.

Αγαπητοί μου συνδημότες

Με αφορμή τις παραιτήσεις των Προέδρων, δράττομαι της ευκαιρίας, έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο προπαρασκευαστικών ενεργειών και έχοντας επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και μοντέλα διοίκησης του Δήμου Μετεώρων , να σας ανακοινώσω και να ΔΕΣΜΕΥΤΩ απέναντί σας, ότι με τη νέα Δημοτική Αρχή την επόμενη προγραμματική περίοδο, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων θα μπορούν να υπολογίζουν ότι θα έχουν στη διάθεσή τους να διαχειριστούν το ποσό του 30% των παγίων εσόδων των τελών ύδρευσης που αναλογεί στην Τοπική τους Κοινότητα.

Με τα χρήματα αυτά θα μπορούν να προγραμματίζουν μικρά έργα, εργασίες συντηρήσεων και αποκαταστάσεις σε υποδομές τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.
Δείχνουμε έτσι έμπρακτα τι σημαίνει η έννοια της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπο των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και κατ’ επέκταση στο πρόσωπο όλων των δημοτών που εκπροσωπούν, παραμένοντας πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της Τοπικής Δημοκρατίας, της αυτοδιάθεσης και της αναλογικότητας σε έσοδα και δαπάνες ξεχωριστά για κάθε Τοπική Κοινότητα.

Καλαμπάκα 1-9-2022
Κώστας Τόλης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.