Δημήτρης Λιάτσος: ΟΔΗΣΣΟΣ 2 ΜΑΙΟΥ 2014 ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ!!!

(Και από), εκεί ξεκινάει η… ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας!!!

Τότε, τέλος Φλεβάρη, αρχές Μάρτη 2014, το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα ήταν:

Ευρωμαιντάν!!!

Μια από τις κορυφαίες πράξεις των… ευρωπαϊστών ήταν η χρήση των… ούλτρας των ποδοσφαιρικών ομάδων που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές πολίτες της Οδησσού που ήταν αντίθετοι με το πραξικόπημα στο Κιέβο.

Με ρόπαλα, με… όπλα που εμφανίστηκαν με ταχύτητα αστραπής(!), τους έκλεισαν τις πόρτες, (δείτε ανάλογες φωτό), και τις πυρπόλησαν!!!

Απο τα παράθυρα έριξαν μέσα χημικές, δηλητηριώδεις ουσίες(!)… Μια δαιμόνια καλά οργανωμένη επιχείρηση με στόχο να τους αφανίσουν όλους όσοι ήταν μέσα!!!

Επίσημα 48 νεκροί, μέχρι σήμερα πάνω από 100 φέρονται ως «αγνοούμενοι»!!!!

Πέρασαν οκτώ χρόνια.!!!

Αξίζει να θυμίζει κανείς σε όψιμους πονετικούς πολιτικούς και εύκολα καταδικάζοντες σήμερα τη Ρωσία, μερικά μόνο «επεισόδια» εκείνων των ημερών.

• Στις 2/5/14 βρισκόταν ακόμα στο Κιέβο η ευρωατλαντική παρέα με επικεφαλής την αλήστου(και σήμερα)μνήμης, Βικτώρια Νούλαντ και τον πρέσβη, Τζέφρι Πάγιατ, ενώ με την «πλευρά των νικητών» στο Κιέβο περιόδευε ο αναλυτικότατος κατά της «ρωσικής εισβολής» τώρα στην Ουκρανία, Ευάγγελος Βενιζέλος!!!

• Τα γεγονότα του ´14, έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία της Οδησσού, ΝΑΙ,ΝΑΙ, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ(Греческая площадь), και τον τριγύρω χώρο που σφύζει ελληνισμού εδώ και 200 τόσα χρόνια!!!

Πρόσφατα βρέθηκε εκεί κουστωδία δημοσιογράφων των ελληνικών καναλιών.

Ακούσατε να πουν κάτι για την τραγωδία αυτή;

Ακούσατε να συνδέσουν την εξέλιξη των σημερινών γεγονότων που κλήθηκαν να παρουσιάσουν με τις… ρίζες που τα προκάλεσαν;

«Αμόρφωτοι»;

Μόνο;

Η θα ήταν έξω από τη… γραμμή;

Τους έδειξε κανείς από τη σφιχτή ουκρανική στρατιωτικο-προπαγανδιστική ομάδα που τους καθοδηγούσε, την ιστορία της πόλης, το έντονο ελληνικό στοιχείο ή απλά «ενημερώνονταν από τους «ντόπιους» κατσαπλιάδες που κατέφθασαν στην πόλη και τη γύρω περιοχή τα τελευταία 15-20 χρόνια από τις δυτικές περιοχές της χώρας;

Έδειξε έστω και ένας από τους απεσταλμένους στα τέλη Μαρτίου 2022, το Διάταγμα του κυβερνήτη της Οδησσού, επιφανούς στελέχους των εθνικιστικών ταγμάτων,Μάρτσενκο, να χρησιμοποιηθούν νοσοκομεία, σχολεία ως χώροι στησίματος αρμάτων μάχης και να χρησιμοποιηθεί ο πληθυσμός ως «ζωντανή ασπίδα» στο μάξιμουμ δυνατό βαθμό;

Όχι!!!

Γιατί;

• Οι μεταφερόμενοι από άλλες περιοχές, εθνικιστές της Οδησσού, βρήκαν περιέργως πως, όχι μόνο όπλα αλλά και… αλεξίσφαιρα γιλέκα, κάποιοι και αντιασφυξιογόνες μάσκες!!!

(Γνωρίζει κάτι ο γκαουλάιτερ του Κιέβου εκείνες τις μέρες;)!!!

Μιλούσαν δε, ουκρανικά που για όσους γνωρίζουν ελάχιστα έστω, την τσαρική αυτή πόλη κτισμένη από τη Μ. Αικατερίνη, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει ο… ουκραϊνισμός της Οδησσού!!!

• Ο βραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, κάνει ειδική αφιέρωση στα γεγονότα της 2/5/14, στο ντοκυμαντέρ του, « Η Ουκρανία στις φλόγες»!!!

Ο ίδιος μιλάει ότι ως αμερικανός τον ενδιέφερε ο ρόλος των πολιτικών της χώρας του στις αιματηρές εξελίξεις των ημερών.

Αυτό το αναφέρω ώστε να αναδειχτεί το γεγονός ότι ο «εργολάβος» της Νούλαντ εκείνη τη δίσεκτη εποχή, ήταν ο ερχόμενος δυο χρόνια αργότερα στην Αθήνα, πρέσβης Τζέφρι Πάγιατ!!!

• Πόσοι και πόσο ακόμα η ελληνική πολιτική ηγεσία «προοδευτική» και «συντηρητική» θα ευτελίζεται, θα κάνει ρετάλια και τα τελευταία ψεγάδια πολιτικής εθνικής αξιοπρέπειας συρόμενη πίσω από τον αμερικανό πρέσβη-δολοπλόκο;

Πόσο θα «κλαίει» για το… Χόλιγουντ της Μπούτσας, όταν τα θύματα της μαρτυρικής Οδησσού ζητούν δικαίωση;

Κάποιους, με διπλωματικούς ή όχι τίτλους και ευαίσθητες δημοκρατικές μάσκες θα τους κυνηγά για πολύ ακόμα το φάντασμα των καμένων στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού!!!

ΥΓ: Η εν λόγω φωτογραφίες και δεκάδες άλλες ανάλογες «πιστοποιούν» ποιος σε ποια πλευρά της ιστορίας είναι σταθερά προσηλωμένος!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.