ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.Τρικάλων: Να σταματήσει ο κυβερνητικός εμπαιγμός των συνταξιούχων!!!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Ν.Δ αυταπατάται και υποτιμά τη νοημοσύνη των συνταξιούχων εάν πιστεύει ότι μπορεί να τους ξεγελάσει με τη φθηνή κυβερνητική προπαγάνδα.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε κατά 71% τις εκκρεμείς συντάξεις που παρέλαβε το 2015 και το 2019 παρέδωσε 107.000, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουμε καταθέσει στη Βουλή.

Παρά τη δημιουργική λογιστική του κ.Χατζηδάκη όσον αφορά τον υπολογισμό των εκκρεμών συντάξεων, το σύνολο τους σήμερα συνεχίζει να ξεπερνά τις 340.000.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι 485 πιστοποιημένοι ιδιώτες, δικηγόροι και λογιστές, στο τετράμηνο που δραστηριοποιούνται έχουν προχωρήσει μόλις 50 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, εκ των οποίων οι 38 σταμάτησαν επειδή βρέθηκαν με λάθη, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με το άρθρο 47 του ν.4670/2020 κατήργησε τη 13η σύνταξη που θέσπισε και έδωσε το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ύψους 1,1 δις ευρώ.

Μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ με το ίδιο αυτό άρθρο προέβλεψε το 0,5% του ΑΕΠ ετησίως να αποδίδεται ως κοινωνικό μέρισμα, τελικά το στερεί από τους χαμηλοσυνταξιούχους για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό από την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που παραδίδει την Επικουρική σύνταξη στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των συνταξιούχων, των νέων ασφαλισμένων, του δημοσίου συμφέροντος και του δημόσιου διανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μειωμένο επίδομα των 250 ευρώ των περασμένων Χριστουγέννων το έλαβαν τελικά 200.000 λιγότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ το επίδομα των 200 ευρώ που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση θα το λάβουν μόλις το 27% των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πρόσφατος νόμος πρόκληση του κ.Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ με αντισυνταγματικό τρόπο συγκροτεί κομματικό δίκτυο 256 μετακλητών προϊσταμένων με μισθούς 8.000 και 4.000 ευρώ και ταυτόχρονα προβλέπει την «εκμετάλλευση/εκποίηση» της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, που ξεπερνά το 1δις ευρώ, με αδιαφανή τρόπο, χωρίς έλεγχο και λογοδοσία!!!

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε μέρος των αναδρομικών που τους αναγνώρισε το ΣΤΕ και μόνο για τις κύριες συντάξεις, και ότι ακόμη και σε αυτά τους πήρε ένα μεγάλο μέρος πίσω μέσω της φορολόγησης τους.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά τον εμπαιγμό της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ που συστηματικά νομοθετεί και ασκεί πολιτική εις βάρος τους, εις βάρος των εργαζομένων και συνολικά της κοινωνικής πλειοψηφίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους λίγους, τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα.

Γνωρίζουν ότι μόνο η πολιτική και κοινωνική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να καταργήσει όλες αυτές τις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές διατάξεις, να ενισχύσει το δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και το Κοινωνικό Κράτος προς όφελος των συνταξιούχων και του κόσμου της εργασίας!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.