Ενημέρωση για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Διάβας!!!

Με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στις 10 Απριλίου 2022, Κυριακή Ε’ Νηστειών, στην Διάβα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος.

Επίσης με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου αυτή την ημέρα θα εορτάζονται πανηγυρικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος οι τρεις νεομάρτυρες της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων∙ ο ιερομάρτυς Κωνσταντίνος από την Περιστέρα, ο νεομάρτυς Αθανάσιος από την Θεόπετρα και ο νεομάρτυς Πολύζος (Πολυζώης) από την Διάβα. Από φέτος καθιερώνεται η εορτή των τριών νεομαρτύρων.

Εκ μέρους των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διάβας καλώ τους ενορίτες της Διάβας αλλά και όσους έλκουν την καταγωγή τους από την Διάβα αυτό το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας σε συνάντηση και ενημέρωση σχετικά με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος αλλά και την σύντομη παρουσίαση του βίου των τριών νεομαρτύρων.

Είναι απαραίτητο για μία τέτοια λαμπρή γιορτή και χαρμόσυνη ημέρα που έρχεται να έχουμε γνώση σχετικά με το γεγονός των εγκαινίων του ναού και των προσώπων που θα τιμήσουμε. Ιδιαίτερα όταν ο ένας από τους νεομάρτυρες, ο Πολύζος (Πολυζώης), κατάγεται από την Διάβα.

Η συμμετοχή των ενοριτών αλλά και όλων όσων κατάγονται από την Διάβα κρίνεται απαραίτητη.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας μέσα στον ναό.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.