Συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης!!!

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανασκόπηση των πεπραγμένων του περασμένου έτους και ο καθορισμών νέων στόχων για τη τρέχουσα χρονιά.

Η συνάντηση περιελάμβανε θέματα που αφορούσαν την λειτουργία της Βιβλιοθήκης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, την αύξηση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων που αποτέλεσαν μια πύλη εισόδου για πολλούς χρήστες στο ψηφιακό κόσμο, την υποστήριξη των χρηστών στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, έγινε εκτενής αναφορά στο συνεργατικό έργο «Η ξυλογλυπτική θυμάται το 1821» και την εικονική περιήγηση στη ψηφιακή έκθεση των ξυλόγλυπτων έργων, στη συνεργασία της Βιβλιοθήκης με το Κατάστημα Κράτησης των Τρικάλων, καθώς και την συμμετοχή της Βιβλιοθήκης σε δυο επιστημονικά συνέδρια τον Οκτώβριο του 2021.

Πυρήνα του σχεδιασμού των δράσεων για το 2022, αποτέλεσαν η ανάπτυξη νέων συνεργειών, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από την Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης, κα Κατερίνα Δημουλα, τον Αντιπρόεδρο κ. Απόστολο Ηλιόπουλο, την κα. Connie Mourtoupalas, Πολιτιστική Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ, τον συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, καθώς και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίοι κατέθεσαν τις ιδέες και τις συμβουλές τους σχετικά με τη πορεία της Βιβλιοθήκης, τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.