Γιώργος Τσιάκαλος: Η ακρίβεια καλπάζει… και το μάρμαρο καλείται να πληρώσει ο λαός!!!

Αναμφισβήτητα ο λαός μας βίωσε από το 2010 κι έπειτα πολλές στερήσεις ως αποτέλεσμα των μνημονίων και των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα μας απέναντι στους δανειστές μας.

Η χώρα αναγκάστηκε, με βάση τις δεσμεύσεις, να προχωρήσει σε περιστολή δαπανών σε όλους τους τομείς των κρατικών δαπανών για να δημιουργήσει τις βάσεις για μια οικονομική διαχείριση που θα ανταποκρίνονταν στους στόχους των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθησαν τρία μνημόνια τα οποία έλαχε να ζήσει αυτή η γενιά των Ελλήνων για να έρθει η στιγμή, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να ανασάνουμε από τον βραχνά της στενής επιτήρησης.

Παράλληλα πρέπει να θυμίσουμε ότι όλ΄ αυτά περιείχαν μεγάλες θυσίες των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών για να βγούμε κάποτε στο ξέφωτο!!!

Κανείς όμως δεν περίμενε ότι από τις αρχές του 2022 θα ζούσαμε τέτοιες ανατιμήσεις, κυρίως σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, βενζίνη, αλλά και σε τιμές πολλών προϊόντων που θα γονάτιζαν τα ασθενέστερα και μεσαία εισοδήματα.

Μια «οικονομική ματιά» στις άλλες χώρες της Ε.Ε. θα μας δημιουργήσει εύλογες απορίες!!!

Γιατί στη γειτονική μας Κύπρο η τιμή της αμόλυβδης είναι κατά 40 περίπου λεπτά φθηνότερη;

Γιατί στην Ισπανία και σε άλλες χώρες οι κυβερνήσεις μειώνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα;

Γιατί αυτή η τεράστια διακύμανση τιμών στη χώρα στα ράφια;

Υπάρχει η προστασία του καταναλωτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες;

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη!!!

Δεν έφταναν τα δέκα χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού, προστέθηκε η μείωση του εισοδήματος μέσα από χαμένες θέσεις εργασίας λόγω πανδημίας χωρίς ουσιαστική αναθέρμανση της αγοράς και του λαϊκού εισοδήματος, για να προστεθούν και οι ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών που γονάτισαν κυριολεκτικά τους περισσότερους Έλληνες πολίτες!!!

Τον λογαριασμό καλείται να πληρώσει και πάλι ο λαός λες και είναι αυτός ο υπεύθυνος για τους υπέρογκους δανεισμούς και τα μνημόνια, τα περιοριστικά μέτρα που συνοδεύτηκαν κυρίως στον ιδιωτικό τομέα με ανεργία ή ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις πυρκαγιές που το τελευταίο καλοκαίρι έκαψαν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους, τους εγκλωβισμένους στην Αθήνα κατά τον τελευταίο χιονιά, την άνοδο των τιμών!!!

Όπως πολύ σωστά λέγεται από πολλούς «οι θυσίες πρέπει να πιάνουν τόπο» κι όταν αυτό δε συμβαίνει τότε γι΄ αυτό υπάρχει και αιτία!!!

Ο λαός είναι και ώριμος κι έτοιμος να δώσει τη δική του απάντηση!!!

Κι αυτή θα αποτυπωθεί στην κάλπη την ώρα των εκλογών όποτε κι αν αυτές γίνουν!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.