Σόλων Κωτουλας: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ!!!

Σε συνέντευξη της δημοτικού συμβούλου κας Μπαντέκα σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλεως το πρωί της 1ης Νοεμβρίου 2021, ακούστηκαν απόψεις της σχετικά με την υποψηφιότητά μου, οι οποίες χρήζουν απαντήσεων. Συγκεκριμένα, ελέχθη ότι:

1) «Υπάρχει πληθώρα υποψηφιοτήτων

α) Λόγω της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί το Δήμο και

β) Λόγω της απώλειας του αειμνήστου Χρήστου Σινάνη, που «άνοιξε την όρεξη» σε φιλόδοξους νέους διεκδικητές».

 

Απάντηση:

α) Η αναφερόμενη ανεπάρκεια της νυν Δημοτικής Αρχής θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας με την ψήφο των πολιτών και όχι από τη γνώμη μιας απλής δημοτικής συμβούλου της αντιπολιτεύσεως.

β) Η απώλεια του αειμνήστου Χρήστου Σινάνη και το κενό που δημιούργησε η     απουσία του, φανέρωσε την ανεπάρκεια των αυτοκλήτων συνεχιστών και κληρονόμων του.

 

2) «Εκλέξαμε αρχηγό και κάναμε αυτό που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε ο νόμος. Είμαστε εκλεγμένοι για να παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις»

 

Απ: Ο κόσμος σας ψήφισε ως υποψηφίους του συνδυασμού με επικεφαλή τον ίδιο και δεν σας ψήφισε για να δουλέψετε ως ομάδα και ίντριγκα των δέκα έως δεκατεσσάρων ατόμων για τις επόμενες εκλογές.

Ο νόμος προβλέπει την εκλογή εκπροσώπου και αντικαταστάτη του εκλιπόντος για την εκπροσώπηση στο Δημοτικό συμβούλιο. Από ότι ενθυμούμαι, στη θέση αυτή είχε εκλεγεί ήδη ο κος Χαλατσάκης που χωρίς αιτιολόγηση αντικατεστάθη!

Ο νέος αρχηγός  εξελέγη στη θέση του,  έπειτα από δική του επιθυμία να ηγηθεί της ομάδος για το μεσοδιάστημα καθώς και για  τις επόμενες Δημοτικές εκλογές του 2023.

Θα είναι άραγε ο τελικός αρχηγός της «ομάδος», η θα αμφισβητηθεί όπως ψιθυρίζεται και αντικατασταθεί πριν τις επόμενες εκλογές;

Και αν ναι, η έννοια της Δημοκρατίας, των δημοκρατικών διαδικασιών και η άποψη των μη εκλεγμένων υποψηφίων και της βάσεως των ψηφοφόρων, πού τοποθετείται;

 

3) «Με τριάμιση χρόνια πρόεδρος Καταφύτου και Μηλέας δεν έχει εμπειρία».

Απ: Για το εάν διαθέτω εμπειρία, με μία θητεία προέδρου στην Κοινότητος Καταφύτου και Μηλέας, και μέλους της διοικήσεως του 3ου Συμβουλίου περιοχής Ασπροποτάμου, που συμπληρώθηκε από  πολλές άλλες υπεύθυνες θέσεις στην πορεία της επαγγελματικής μου καριέρας, και με πτυχίο Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως, ο μόνος αξιόπιστος κριτής για να το κρίνει,  είναι ο κόσμος που βλέπει, ακούει, διαβάζει, κρίνει, συγκρίνει και ψηφίζει!

 

4)  «Αν άκουσα καλά, όταν εκλεγεί ο κος Κωτούλας δεν θα πάει στο Δημαρχείο», «θα είναι συνεχώς στο ιατρείο και ο Δήμος θα λειτουργεί με αυτόματο πιλότο».

 

Απ: Στην προβοκατόρικη απορία της για το αν θα πάω  στο Δημαρχείο και για το αν  θα λειτουργώ στο ιατρείο μου όπως και σήμερα, έχω να της απαντήσω τα εξής:

Όταν ο Δήμαρχος έχει ΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ συνεργάτες (Γενικό Γραμματέα, Αντιδημάρχους και ειδικούς Συμβούλους) δεν χρειάζεται να είναι συνεχώς στο Δήμο.

Θα πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με τα κέντρα αποφάσεων του κράτους.

Όσο δε για την αγωνία της για το αν θα είμαι στο ιατρείο μου ή όχι, θα ήθελα να την πληροφορήσω, όπως και όλους του συνδημότες, ότι το ιατρείο μου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά από τον υιό μου, Ιατρό ειδ. παθολόγο Ιωάννη Κωτούλα και εμένα.

 

5) «Τον μισθό του Δημάρχου θα τον δωρίζει στο Δήμο»;

 

Απ: Όσο δε για τον μισθό μου, πιθανώς να την αντιγράψω και να τον δωρίζω εκεί που και η ίδια μέχρι τώρα τον δώριζε!

 

Αγαπητή κα. Μπαντέκα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι:

Το πρώτο μου ένσημο δεν το κόλλησα ως αντιδήμαρχος, αλλά ως ιατρός εδώ και 35 χρόνια.

Επίσης για λόγους πολιτικού πολιτισμού και ήθους, εγώ εν αντιθέσει με άλλους, έχω τη δύναμη και το θάρρος να δηλώνω υποψήφιος δήμαρχος και να ζητώ ξεκάθαρα τη στήριξη του κόσμου απ’ευθείας και όχι εις το όνομα τρίτου!!!

 

Μετα τιμής

ΣΟΛΩΝ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

Ιατρός-Ειδικός Παθολόγος

Υπερηχολόγος

Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Π.Ε

Πιστοποιημένος Ιατρός των ΚΕΠΑ

Τ. Σύμβουλος Υπουργού Υγείας

Τ. Πρόεδρος Ιατρών ΝΙΜΤΣ

Τ. Μέλος του Δ.Σ ΕΙΝΑΠ & ΟΕΝΓΕ

Τ. Γεν Γραμματεύς Ιατρών του ΙΚΑ Τρικάλων

Τ.Πρόεδρος της Κοινότητος Καταφύτου-Μηλέας

Τ. Μέλος του 3ου Συμβουλίου περιοχής Ασπροποτάμου

Τ. Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων

Τ. Τοπικός Έφορος Προσκόπων Καλαμπάκας

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.