Κώστας Πρεβέντης: « ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ O ΛΟΓΟΣ»!!!

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Σε προσωπικό επίπεδο παρακολουθώ στενά, όσο βεβαίως ο χρόνος μου το επιτρέπει, τις εξελίξεις στα τοπικά δρώμενα ,στα πλαίσια πάντα της προσωπικής ενημέρωσης ,με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Είναι γεγονός πως συνειδητά το τελευταίο διάστημα επέλεξα να μην είμαι στην πρώτη γραμμή των παρεμβάσεων- το έκανα αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα ,και πιο συγκεκριμμένα τον πρώτο χρόνο της νέας δημοτικής αρχής όπου με υποστήκατε με απανωτές και συνεχείς αναφορές-παρεμβάσεις – γιατί θεώρησα  ότι μπορεί να κουράζω μπορεί ..(πολλά μπορεί),πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα το ήθελα.

Η σημερινή παρέμβαση προέκυψε εντελως τυχαία,αιφνιδίως θα έλεγα, και χωρίς να έχει προσχεδιασθεί.

Εξηγούμαι: Το τελευταίο χρονικό διάστημα ομολογώ είχα εντυπωσιασθεί από τις ιδιαίτερα στοχευμένες παρεμβάσεις του σημερινού δημάρχου- μου θύμισαν ολίγον τι από ημέρες δόξας του εγγύτατου  παρελθόντος ( εννοώ για όσους δεν το αντιλήφθηκαν το υποννοούμενο, ημέρες προεκλογικού αγώνα) – αλυσιδωτά μηνύματα για παγκόσμιες ημέρες με ιδιαίτερα εύστοχο περιεχόμενο, με επίκαιρες αναφορές που αναδείκνυαν ευαισθησίες, ιστορικό ταπεραμέντο, πολιτικό ανάστημα και κυρίως  ήθος και αξιοπρέπεια.

Για νάμαι ειλικρινής ποτέ δεν επεδίωξα να ελέγξω αν όλα αυτά που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας συχνά πυκνά ήταν όντως προϊόν σκέψης και ευαισθησίας του δημάρχου.

Επειδή γνωρίζω όμως όσο ελάχιστοι τις ικανότητες του δημάρχου- 13 μήνες συνύπαρξης ήταν αυτοί- υπέθεσα ότι αναθέτει σε κάποιον από τους συνεργάτες του να συντάξει τα εκάστοτε κείμενα- μηνύματα, καθ’όλα θα έλεγα θεμιτό και νόμιμο αρκεί βεβαίως το περιεχόμενο να τον εκφράζει.

Αγαπητοι συνδημότες,

Την 1η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, δηλαδή προχθές Παρασκευή, αναρτήθηκε σ’όλα τα τοπικά sites  ένα μήνυμα του δημάρχου του Δήμου Μετεώρων κ. Αλέκου Θεόδωρου για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας το περιεχόμενο του οποίου με εντυπωσίασε!!!

Σκέφτηκα λοιπόν να ελέγξω αν πράγματι το κείμενο αποτελούσε προϊόν δικής του  σκέψης,ευαισθησίας και σοφίας.

Το αποτέλεσμα με άφησε άναυδο!!!!

Για να μην λέω πολλά και σας κουράζω σας παραπέμπω στον ιστότοπο : https://www.chalandri.gr/uncategorized/64814

Εκεί θα δείτε ακριβώς το ίδιο μήνυμα από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ.κ. Σίμου Ρούσσου ο οποίος το έστειλε απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΑΠΗ του δήμου του!!!!

Αγαπητοί συνδημότες,

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Εγώ κλείνοντας απλά να προσθέσω:

Ας χαιρετίσουμε την επικοινωνιακή πολιτική του δημάρχου μας!!!  

Να υπενθυμίσω όμως πως η ηθική έχει ως αφετηρία και βασική αρχή την ανόθευτη και ατάλαντευτη ανεξαρτησία της σκέψης,την αδιαπραγμάτευτη πηγαία αναφορά που αποτελεί προϊόν σοφίας και στοιχείο προσωπικού πολιτισμού και δεν  αντικαθίσταται σε καμιά περίπτωση από τέτοιες κινήσεις και επιλογές .

Κύριε Δήμαρχε σας παρακαλώ μην την λερώνετε άλλο….

 

          ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.