ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ κκ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΚΚΗΣ & ΣΤΑΓΩΝ!!!

Με χαρά πληροφορήθηκα ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης 07 Οκτωβρίου 2021 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος, αποφάσισε την τροποποίηση του τίτλου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών, σε:

«ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ»!!!

Ήταν μία εκκρεμότητα η οποία έκλεισε κατά τον καλύτερο τρόπο και αυτό χάριν της συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας των δύο επιχώριων Μητροπολιτών μας, των κ.κ. Χρυσοστόμου και Θεοκλήτου.

Με αυτή την εξέλιξη επιλύεται μία τυπική εκκρεμότητα και πλέον η Μητρόπολή μας φέρει τον τίτλο που έφερε ως επισκοπή ΣΤΑΓΩΝ από αιώνων με την προσθήκη των ΜΕΤΕΩΡΩΝ και έτσι μπορεί να συνεχίσει την πορεία της στο χρόνο.

Είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση της ιεραρχίας δεν θα προέκυπτε αν οι δύο τοπικοί ιεράρχες δεν συνεργάζονταν με ειλικρίνεια και ταπεινότητα.

Ως Καλαμπακιώτης και ως μέλος του ποιμνίου της Ιεράς μας Μητρόπολης συγχαίρω τους δύο επιχώριους Μητροπολίτες και εύχομαι να συνεχίσουν την ειλικρινή αυτή συνεργασία που κατά την άποψή μου παράγει μεγάλα πνευματικά αποτελέσματα για την τοπική μας κοινωνία καθώς η στάση αυτή των δύο ιεραρχών αποτελεί παράδειγμα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Έτη πολλά!!

Σωτήριος Βλιώρας

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.