Δύο Χρόνια με Κυβέρνηση της Ν.Δ χαμένα για τα Τρίκαλα!!!

Είναι ανάγκη απολογισμού των 2 χρόνων διακυβέρνησης της Ν.Δ. ειδικά για τον Νομό Τρικάλων.

Ακόμα και για τους καλοπροαίρετους, δύσκολα θα καταλήξουν σε ένα θετικό απολογισμό. Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν για 2 χρόνια δεν έγινε καμία ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου Τρικάλων και των δομών υγείας( Κέντρα Υγείας, κλπ) παρά την πρωτοφανή επιδημιολογική κρίση που ζούμε.

Αντιθέτως, έρχονται στην δημοσιότητα οι προθέσεις  και οι σκέψεις της κυβέρνησης για ενοποίηση των Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας, που στην πράξη θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση των συμπολιτών μας στην δημόσια Υγεία.

Επίσης και  για την οικονομία και τους επαγγελματίες ο απολογισμός είναι αρνητικός.

Η κυβέρνηση δεν ακούει την αγωνία των εμπόρων, των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού και τα επικείμενα  λουκέτα που έρχονται.

Η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα αδιέξοδα των αγροτών και η ανυπαρξία κανενός αντισταθμιστικού μέτρου για τις ζημιές που δημιούργησε η πανδημία στον Νομό, με την ακύρωση του ΄΄Μύλου των Ξωτικών΄΄, πνίγει τους επαγγελματίες.

Αντί να στηριχτεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα των Τρικάλων, στον αντίποδα εισπράττει απειλές από τους υπουργούς της κυβέρνησης και βλέπει μπροστά της τον Νέο Πτωχευτικό κώδικα που ΄΄βάζει στο μάτι΄΄ την πρώτη κατοικία, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εδώ και σε όλη την Ελλάδα θα υποστούν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 8ωρου και εργασιακής ανασφάλειας, του κ. Χατζηδάκη.

Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ και τα στελέχη της έχουν αφήσει τα Τρίκαλα εκτός του ταμείου ανάκαμψης.

Μόνο το βόρειο τμήμα του Ε65 έχει εντάξει,( ένα έργο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση δρομολόγησε τις διαδικασίες και  ολοκλήρωσε τον φάκελο του, και έτσι η Ν.Δ δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά) δεν έχει ανακοινωθεί κανένα άλλο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τον Νομό,  που θα τροφοδοτήσει την τοπική ανάπτυξη και την τοπική αγορά και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, κανένα σχέδιο εξωστρέφειας και καινοτομίας, παρά μόνο υποβάθμιση του πανεπιστημίου και της σχολής ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, διακοπή των απευθείας δρομολογίων των τρένων, με μεγάλες επιπτώσεις στον τουρισμό και κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον Νομό μας.

Τελικά τα μεγάλα λόγια για τα Τρίκαλα αποδείχθηκαν υποκριτικά και κενά περιεχομένου και ουσίας. Το μόνο που εισπράττουν από τον κ. Μητσοτάκη τα Τρίκαλα εδώ και 2 χρόνια είναι διαψεύσεις και απαξίωση και τα στελέχη της Ν.Δ ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή η διάψευση αλλά και η απαξίωση της Ν.Δ  καταγράφεται στην κοινή γνώμη και θα καταγραφεί  και στις κάλπες, όποτε και αν έρθουν.

 

Σταύρος Νταούλας

Γραμματέας Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.