AΠAITOYNTAI  ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΥΜΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!

Μέτρα προώθησης – ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, ως αποτελεσματικής παρέμβασης για το κτίσιμο του τείχους ανοσίας, για τη προστασία της δημόσιας υγείας από τις λοιμώξεις του κορονοϊού και των μεταλλάξεών του; Προφανώς ΝΑΙ.

Όλα τα δεδομένα, ευρωπαϊκά, παγκόσμια, αποδεικνύουν την ωφέλεια του εμβολιασμού στη θεαματική μείωση των κρουσμάτων – των νοσηλευόμενων ασθενών – των διασωληνωμένων – των νεκρών, από το τρίτο κύμα της πανδημίας  και ακόμη τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αποφυγής επαναμολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους καθώς και στη προστασία από τις μεταλλάξεις (96% με το εμβόλιο της Pfizer, 92% με το εμβόλιο της AstraZeneca… ).

Είναι τραγικό όμως, η Κυβέρνηση της ΝΔ να προσανατολίζει τη προάσπιση της δημόσιας υγείας μόνον στα ζητήματα του εμβολιασμού και  ο πρωθυπουργός να ανακοινώνει με αβάσταχτη ελαφρότητα τις προπληρωμένες κάρτες – τα voucher των 150 ευρώ, ως χρηματικά έπαθλα εμβολιασμού για τους νέους 18 – 25 ετών, που επιχειρεί να τους εκμαυλίσει αντί να τους πείσει.

Αντίστροφα, μια Κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας,  θα είχε ήδη ανακοινώσει συνολικά μέτρα προστασίας των πολιτών από το αναμενόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, με πιο επικίνδυνες τις λοιμώξεις από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και ειδικά από την ινδική (δ – μετάλλαξη).

Τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είναι:

– αποτρεπτικά του συνωστισμού στα λεωφορεία, στο μετρό, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε όλες τις εστίες υπερμετάδοσης

– προετοιμασία των σχολικών αιθουσών για να μην συνωστίζονται άνω των 15 μαθητές

– η γενικευμένη επιδημιολογική επιτήρηση, η έγκαιρη ιχνηλάτηση της διασποράς κρουσμάτων σε όλη τη χώρα,  από πλήρως οργανωμένο και στελεχωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με οικογενειακούς γιατρούς (παθολόγους, γενικής ιατρικής, παιδιάτρους), γιατρούς εργασίας  και ομάδες υγείας (νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς)

– δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών και των rapid τεστ. Παρέμβαση στην ΕΕ για να διασφαλιστεί  ένα δωρεάν ευρωπαϊκό πρόγραμμα δημόσιας υγείας – ιχνηλάτησης, καθώς ήδη λαμβάνονται μέτρα διαρκών ελέγχων στους τουρίστες που προέρχονται από χώρες με υψηλά ποσοστά δ-μετάλλαξης

– εμβολιασμός στο σπίτι των ευπαθών ομάδων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας

– προμήθεια όλων των ακριβών φαρμάκων που αποδεικνύονται  αποτελεσματικά (μονοκλωνικά αντισώματα…)

– συνεργασία με τους Υγειονομικούς Φορείς, με την Εκκλησία της Ελλάδος, με την Αυτοδιοίκηση, με τους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης, με τα Αθλητικά Σωματεία και άλλους Φορείς μαζικού επηρεασμού της κοινής γνώμης, στη καμπάνια  για την αξία του εμβολιασμού ως πράξη δημοσίου συμφέροντος – υπευθυνότητας  – αλληλεγγύης – ουμανισμού απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

– μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων μαχητών του ΕΣΥ

– επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων των Νοσοκομείων και  των Κέντρων Υγείας, ετήσια κλιμακωτή  προκήρυξη όλων των κενών θέσεων που διαπιστώνονται οτι είναι αναγκαίες για τη κάλυψη των Μονάδων – των ΤΕΠ – για το σύνολο των καθηκόντων του ΕΣΥ

-άμεση προκήρυξη 6000 μόνιμων θέσεων, άμεση αναπλήρωση όσων συνταξιοδοτούνται ή αποχωρούν

– ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Δομών Υγείας στα Νησιά, στους τουριστικούς προορισμούς

– άμεση θεσμοθέτηση κινήτρων για τις άγονες ειδικότητες, τις άγονες περιοχές, τις άγονες προκηρύξεις θέσεων γιατρών ΕΣΥ

– τολμηρή αύξηση αποδοχών των λειτουργών του ΕΣΥ, ένταξη στα ΒΑΕ

– αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία με επιδίωξη να προσεγγίσουν το 7% του ΑΕΠ

– διπλασιασμός των κονδυλίων για την υγεία (3 δις ευρώ) στην ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης (η κυβερνητική είναι μόνον 1536 εκατ. ευρώ)

– μετάβαση στο ολοκληρωμένο και ποιοτικό νέο ΕΣΥ

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.