Μ. Χατζηγάκης: «Το Σχέδιο Ανάκαμψης η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

Το Ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης που θα υλοποιηθεί με τα 32 δις ευρώ της Ευρώπης αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία σαν χώρα για να βάλουμε γερά θεμέλια για μια σύγχρονη οικονομία που θα στηρίζει εμάς και τα παιδιά μας.

Τα κεφάλαια αυτά, μάλιστα, μπορούν να φτάσουν δυνητικά τα 72 δις αν βάλουμε και την μόχλευση (leverage) που μπορούμε να αντλήσουμε.

 

Ήδη η κυβέρνηση προχώρησε στην έναρξη της επένδυσης του Ελληνικού με τον επενδυτή να βάζει τα πρώτα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει συνολικά τα 8 δις ευρώ  – η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ελλάδας – και να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου και 75.000 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του.

Επίσης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει την Γραμμή 4 του Μετρό που θα είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην χώρα τα επόμενα χρόνια.

 

Εκτός, όμως, από τα μεγάλα έργα, το κλειδί της επιτυχίας του σχεδίου ανάκαμψης είναι η διάχυση των κεφαλαίων έτσι ώστε να στηριχτεί όσο τον δυνατόν περισσότερο η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας.

Και δεν είναι μόνο ότι οι μικρομεσαίοι αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων στην χώρα απασχολώντας το 87% του εργατικού δυναμικού.

Είναι, επίσης, οι επιχειρήσεις που με την δημιουργικότητα και την καινοτομία τους, παρά τα τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια, συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή την μέση ελληνική οικογένεια και να στηρίζουν την εθνική οικονομία με τους φόρους τους.

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να ενισχύσουμε πρωτίστως για να έρθει η ανάπτυξη και να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.