Μ. Χατζηγάκης: «Οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ στηρίζουν την μεσαία τάξη».

Με βάση την μεταρρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα, ο Μικέλης Χατζηγάκης τόνισε πως αυτού του τύπου οι μεταρρυθμίσεις στηρίζουν δυναμικά την μεσαία τάξη και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει. Συγκεκριμένα, ο Χατζηγάκης δήλωσε:

 

«Ο κορμός των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ στοχεύει στην ενδυνάμωση και στήριξη της μεσαίας τάξης η οποία έχει εξαντληθεί από μια δεκαετή κρίση. Και δεν είναι μόνο το πακέτο των 32 δις που θα ενισχύσει τους «μεσαίους» δημιουργώντας νέες σύγχρονες θέσεις εργασίας, αλλά και οι δομικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, την απασχόληση, κτλ. Για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση που θα εισάγει το Υπουργείο Εσωτερικών και θα αφορά τον εσωτερικό έλεγχο, το μπόνους παραγωγικότητας, την αξιολόγηση, την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, κοκ είναι σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Είναι, δηλαδή, στην γραμμή ενίσχυσης των αρχών και αξιών της μεσαίας τάξης.

Άλλωστε, η μεσαία τάξη δεν καθορίζεται μόνο από το ύψος του μισθού αλλά ευρύτερα από τις αντιλήψεις και τις αξίες των ανθρώπων αυτών. Η μεσαία τάξη εκφράζει μια συγκεκριμένη κουλτούρα. Οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης είναι βαθιά δημοκράτες και ευρωπαϊστές, και σέβονται τους θεσμούς μας. Οι άνθρωποι αυτοί εκφράζονται με μετριοπάθεια και σύνεση και όχι με κραυγές και ξεσπάσματα. Είναι οι νοικοκυραίοι που θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν άξιοι και ικανοί και να ανέβουν κοινωνικά και οικονομικά αλλά μέσω της αξιοκρατίας, της αριστείας και της σκληρής δουλειάς. Είναι οι βασικοί θιασώτες της ιδέας τους κοινωνικού ανελκυστήρα που δηλώνει ότι τα παιδιά θα έχουν ευκαιρίες να φτάσουν πιο ψηλά από τους γονείς. Η κυβέρνηση της ΝΔ, λοιπόν, θα δώσει προτεραιότητα σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα δώσει προτεραιότητα στην μεσαία τάξη για γνωρίζει πως μόνο έτσι μπορούν να μπουν γερά θεμέλια για μια δίκαιη και στέρεη ανάκαμψη».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.