ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Δ.ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, με πρωτοβουλία και συντονισμό του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών, κ. Νικολογιάννη Σπύρου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα μεταξύ του Δ.ΙΕΚ Τρικάλων και του Δήμου Solingen της Γερμανίας.
Σκοπός ήταν η αποκόμιση βιωματικών εμπειριών σε εκπαιδευτικό περιβάλλον και σε συνθήκες business to business (b2b) όπου οι σπουδαστές του τμήματος τουριστικών συνοδών (Tour Leaders), επιδεικνύοντας εξωστρέφεια ως πρεσβευτές του δήμου Μετεώρων, με γλώσσα επικοινωνίας την αγγλική, είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως η διαμονή, η εστίαση, τα επισκέψιμα σημεία και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ο Δήμος Μετεώρων διαθέτει και προσφέρει.
Πλην του κ. Νικολογιάννη, συμμετείχαν η επίτιμη Δήμαρχος του Δήμου Solingen και συμπολίτισσά μας κ. Ζαχαράκη Ιωάννα, ο Σύμβουλος της Ακαδημίας Αξιών του Δήμου κ. Yannik Achenbach και οι καθηγητές του τμήματος τουριστικών συνοδών κκ. Κατσιάνα Σοφία και Σανίδας Νικόλαος.
Η εν λόγω δράση χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη επιτυχία προκαλώντας το ύψιστο ενδιαφέρον των σπουδαστών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη συνεργασία των δήμων Solingen και Μετεώρων, τόσο με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, όσο και σε άλλους τομείς.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού,
Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης
Λύπας Δημήτριος

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.