Διαδικτυακή εκδήλωση με τη Δρ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ!!! 🔬

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε σε διαδικτυακή εκδήλωση την Δρ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis.
Θέμα της εκδήλωσης είναι το φλέγον ζήτημα του εμβολιασμού, που αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οφέλη, κίνδυνοι, ανοσία της αγέλης, πολιτικές εμβολιασμού είναι μόνο λίγα από τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84160578355

Meeting ID: 841 6057 8355

Passcode: 1

Επίσης, η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης της Καλαμπάκας, Ράδιο Σταγών και Ράδιο Μετέωρα.

Η κα Λινού είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αναλάβει πολλές ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας και έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Το 1990 ίδρυσε το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής το οποίο υλοποιεί ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και Δημόσιας Υγείας. Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην επιδημιολογία και πρόληψη χρονίων και επαγγελματικών νόσων.

Έχει εκδώσει ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια. Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών και συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών δικτύων που ασχολούνται με τη Δημόσια Υγεία. Από το 2014 έως το 2017 διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Μείνετε ενήμεροι μέσω του Ημερολόγιου Δράσεων και της σελίδας μας στο Facebook

Ρόδου 9
ΤΚ 42200
Καλαμπάκα
+30.24320.23041-3

 

 

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.