Δήμος Μετεώρων – Ηλεκτρονικές αιτήσεις για την παροχή τηλεοπτικού εξοπλισμού!!!

Ο Δήμος Μετεώρων σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 2066/Β’/19-05-2021, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα παροχής τηλεοπτικού εξοπλισμού στις λευκές περιοχές του Δήμου.

Το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ύψους 30,87 εκατ. ευρώ που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2028, θα παρέχει τη δυνατότητα επιδότησης 150 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, και θα δίνεται επίσης 8ετης εγγύηση. Το κόστος της οκταετούς επιδότησης θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΕΤΤ. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κρατικοί και ιδιωτικοί, υποχρεούνται να παρέχουν τα προγράμματά τους δωρεάν σε όσους παρόχους μετέχουν στο πρόγραμμα της καθολικής κάλυψης.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει στο gov.gr για τους ενδιαφερόμενους που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στα τηλεοπτικά προγράμματα των ελληνικών σταθμών, με την αίτηση να υποβάλλεται για 15 ημερολογιακές ημέρες ανά τετράμηνο, με την πρώτη προθεσμία υποβολής να λήγει στις 15 Ιουνίου.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται με πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου είτε ηλεκτρονικά από τον ίδιο μέσω σχετικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, gov.gr, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κ.Ε.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν για:

επίγεια ευρυεκπομπή
δορυφορική ευρυεκπομπή
σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο
Για τα παραπάνω ισχύουν:

Χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται.
8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας.
8χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασης του όταν αυτός απαιτείταιελεύθερη επιλογή παρόχου.
Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος θα χρειαστεί:   

τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet,
τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας,
την ηλεκτρονική διεύθυνση (email),
τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού τηλεφώνου,
τον ενδεκαψήφιο αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην κύρια και μόνιμη κατοικία του,
τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τον πάροχο της επιλογής τους και την εμπορική ονομασία του πακέτου υπηρεσιών της προτιμήσης τους, σε περίπτωση που ο πάροχος έχει διαμορφώσει περισσότερα από ένα πακέτα υπηρεσιών. Επίσης θα πρέπει να δηλώσουν και τον εναλλακτικό πάροχο και την εμπορική ονομασία των υπηρεσιών που θέλουν να αποκτήσουν,

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο ακίνητο που έχει δηλωθεί στην αίτηση. Το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι μετά από εξουσιοδότηση τους. Αίτηση επίσης μπορούν να υποβάλλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτησης στο πλαίσιο της δράσης.

Τα χωριά του Δήμου Μετεώρων που επιχορηγούνται σε πρώτη φάση είναι τα παρακάτω:

Βασιλική, Διάβα, Ασπροκκλησιά, Θεόπετρα, Βλαχάβα, Ορθοβούνι, Καλομοίρα, Καλογριανή, Φλαμπούρεσι, Αγιόφυλλο, Αγναντιά, Γαύρος, Κακοπλεύρι, Ξηρόκαμπος, Οξύνεια, Σταγιάδες.

Από το γραφείο του Δημάρχου

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.