Αδέσποτων υιοθεσία – Η απάντηση της “ΣΤΕΓΗΣ”

Για ακόμη μία φορά αντί του καθ’ ύλην αρμόδιου Δήμου Μετεώρων βλέπουμε συμπολίτη μας να προωθεί για υιοθεσία Αδέσποτα.

Φυσικά είναι μια αξιέπαινη πράξη και την συγχαίρουμε!!!

Είναι μια ευρέως διαδεδομένη κίνηση την οποία σχεδόν όλοι οι Φιλόζωοι χειρίζονται.

Βλέποντας ν αναφέρεται και τ όνομα του Συλλόγου “Η ΣΤΕΓΗ” θέλοντας και μη αναρωτιόμαστε υπό ποιες προϋποθέσεις συμπολίτης ανέλαβε αυτή τη πρωτοβουλία;

Ίσως με τη Δημοτική Αρχή να υπάρχει κάποια συμφωνία την οποία δεν θ’ αναζητήσουμε.

Εκτός της αναφοράς προς τη “Στέγη” βλέπουμε ότι σχεδόν και όλα τα σκυλιά των φωτογραφιών μας είναι γνωστά σε αντίθεση με όποιον ασχολείται μ αυτά.

Δεν μπορούμε λοιπόν να μη κάνουμε επισημάνσεις και να θέσουμε ερωτήματα και απορίες δια του Ηλεκτρονικού ΤΎΠΟΥ μιας και από εκεί και μόνο
“επικοινωνούμε” αφού κανείς έστω δεν μας ενημερώνει.
Σίγουρα οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι για την υιοθεσία προβλέπεται υπόδειγμα συμβολαίου υιοθεσίας.

Θα γνωρίζουν επίσης ότι θα πρέπει να αναφέρουν Όνομα, να είναι καταχωρημένο, στειρωμένο, εμβολιασμένο με το ιστορικό του, το βιβλιάριό του ενημερωμένο κ.λ.π.

Εδώ εάν κάποιος διαβάζοντας την ομαδική αγγελία υιοθεσίας θα πρέπει να πάει με τη φωτογραφία του σκύλου ώστε να τους δώσει να καταλάβουν για
ποιο ενδιαφέρετε.

Αλήθεια,τι θα πουν και θα περιγράψουν στον ενδιαφερόμενο;;; “Να αυτό εκεί είναι πάρτο”
Αυτό που προκαλεί την αντίδρασή μας είναι ότι για κανένα από τα εικονιζόμενα σκυλιά τα οποία έχουμε κουράρει και για χρόνια μάλιστα κάποια,δε μας ζητήθηκε έστω κάποια διευκρίνηση, αλλά ούτε και μας απέστειλαν πρακτικό της παραλαβής τους απ τη ΣΤΕΓΗ.
Αν υποθέσουμε ότι τα σκυλιά του κυνοκομείου εκτος των διευκρινίσεων και των πραγματικών στοιχείων τους πληρούν ότι άλλο προβλέπεται, αναρωτήθηκε κάποιος τους καθώς αναφέρεται στη ΣΤΕΓΗ – και γνωρίζουμε το ιστορικό των σκύλων – ΑΝ έχουν τροφή, φάρμακα, εμβόλια, εξετάσεις κ.λ.π;;;

ΟΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

Σίγουρα δε τους νοιάζει γιατί πάλι με προχειρότητα προχωράνε και επενδύουν στον ενθουσιασμό “νέων” Φιλόζωων οι οποίοι σε τυχόν εμπόδια εγκαταλείπουν τη προσπάθεια.

Δυστυχώς πρέπει ν’ αναφέρουμε και το εξής ως σύγκριση.

Μια υιοθεσία μέσω Στέγης εάν δε γίνει άμεσα θα χρειαστεί διαδικαστικά το πολύ ένα εικοσιτετράωρο,και αυτό θα εξαρτηθεί και μόνο από τη κατάσταση του ζώου.
Εννοείται δεν διαθέτουμε άρρωστα προς υιοθεσία.
Μια υιοθεσία μέσω των υπηρεσιών του Δήμου ακόμη και για δέκα πέντε μέρες χάνονται στη συνεννόηση μέσω τηλεφώνου και υπευθύνων.

Τέλος απο πλευράς Δήμου και συνεργαζόμενων υπάρχει εξακριβωμένα και η εύκολη απάντηση σε ενδιαφερόμενους καθώς θέλουν να υιοθετήσουν κάποιο περιφερόμενο αδέσποτο,”Καλέστε το Κτενά να σας το πιάσει,αυτός τα έχει στειρώσει και αφήσει”….ΕΝΩ το πράξανε οι ίδιοι ΧΩΡΙΣ να το έχουν στειρώσει έστω.
Ποιος τους δίνει το δικαίωμα χωρίς καμία συνεννόηση και συνεργασία να αποστέλλουν άτομα στη ΣΤΕΓΗ;;;

Απλώς για να τους ξεφορτωθούν;;

Συνεχίζουν να εκπλήσσονται που δε φτάνουν σε διαχειρίσιμο τον αριθμό των αδέσποτων;
Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και συνεργάτες που δεν ανακάλυψαν ξαφνικά ότι υπάρχουν αδέσποτα.

Εκ της Στέγης

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.