Ε.Σ.Υ.:Από το χειροκρότημα στην διάλυση!!!

Είναι πλέον φανερό ότι ενώ υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για την ενίσχυση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να το κάνει, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφέρει σε συνέντευξη του ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας, “αναδείχθηκαν παθογένειες του ΕΣΥ που έχουμε υποχρέωση να μην κρύψουμε”. Μιλάει λες και είναι ένας απλός παρατηρητής που βγάζει συμπεράσματα από τον τρόπο αντιμετώπισης της και όχι ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος διαχειρίζεται την πανδημία.

Όσο για τις προσλήψεις προσωπικού του ΕΣΥ εδώ ταιριάζει γάντι η ρίμα του Μιθριδάτη:

“Σιγά μην διοριστεί, γιατρός νοσηλευτής και να γίνει ο κλινίκης, ζητιάνος και ληστής, σιγά μην επενδύσουν στραγάλι για μια ΜΕΘ, όσοι νοσούν σπιτάκι τους να ακούσουν Μέγκα ντεθ”.

Με απύθμενο θράσος μιλά για ” ένα ΕΣΥ που βγήκε από δεκαετή κρίση με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό”.

Θεωρεί έτσι ως δεδομένο, ότι οι πολίτες της χώρας έχουν υποστεί γενικευμένη αμνησία και δεν θυμούνται την διάλυση και το κλείσιμο νοσοκομείων, καθώς και τις υπερκοστολογίσεις έναντι εταιρειών για τις παροχές τους.

Οι οποίες έγιναν από το κόμμα του την εποχή των μνημονίων. Ο δε, υπουργός υγείας τότε αναφωνούσε χαρακτηριστικά ” δεν θα μου φάει η τρόικα τη δόξα”.

Η κυβέρνηση έδωσε στους ιδιώτες της υγείας την ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη από την πανδημία, ονομάζοντας την ” κοινά βήματα συνεργασίας”.

Αύξησε τα νοσήλια στις ΜΕΘ , οδήγησε έμμεσα ασθενείς στους ιδιώτες αφού τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα κατέστησαν νοσοκομεία μιας νόσου.

Παρουσιάζει λοιπόν μέσω αυτών των συνεντεύξεων της η κυβέρνηση, το βασικό πολιτικό της σχέδιο για την υγεία, που είναι η γενίκευση του μοντέλου των ΣΔΙΤ.

Εξασφαλίζοντας έτσι νέες προοπτικές κερδοφορίας για τους ιδιώτες, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για το οικονομικό βάρος που θα επέλθει στα ασφαλιστικά ταμεία των πολιτών, και ότι αυτή η πολιτική, θα αποτελέσει την “χαριστική” βολή για το οικοδόμημα του ΕΣΥ.

Γιατί ο μόνος στόχος τους είναι η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τους σπόνσορες τους. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την δήλωση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης:

” Το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό”!!!

Βαγγέλης Κείος.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.