Πλειστηριασμοί: Σε χρόνο ρεκόρ δημοσιεύθηκε και η απόφαση του Αρείου Πάγου!!! Όσα προβλέπει!!!

Πρωτοφανές!!!

Μέσα σε 20 μέρες ο Άρειος Πάγος δημοσίευσε την απόφαση για τους πλειστηριασμούς!!!

Νέα δεδομένα για τους πλειστηριασμούς, καθώς με απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου δόθηκε το «πράσινο φως» στα funds, να διενεργούν δικαστικές πράξεις και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς!!!

Η απόφαση υπ΄αριθμόν 1/2023 της πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη (16/2) με τη συντριπτική πλειοψηφία 56 αρεοπαγιτών να τάσσονται υπέρ των funds και των «servicers», ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά τον δρόμο για τη νομιμοποίηση τους ώστε να διενεργούν πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμούς.

Η απόφαση ελήφθη και δημοσιεύτηκε με διαδικασίες «εξπρές», μέσα σε 20 ημέρες και μόλις μία εβδομάδα μετά την πραγματοποίηση της διάσκεψης των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στο «δια ταύτα» της απόφασής τους οι αρεοπαγίτες σημειώνουν:

«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι κατά την παράλληλη και συνδυαστική εφαρμογή των Ν. 4354/2015 και Ν. 3156/2003, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.