Δήλωση – κόλαφος πρώην γαλάζιων υπουργών κατά Μητσοτάκη και βουλευτών της ΝΔ: «Παραβιάζετε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία!!!»

Ασκούν κριτική στη στάση που έχει κρατήσει στο σύνολό της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων!!!
 
Πλήγμα στη λειτουργία της Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν πέντε πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει την αντικειμενική και μη μεταβιβάσιμη ευθύνη του, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μεταξύ άλλων ασκούν κριτική στη στάση που έχει κρατήσει στο σύνολό της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων, λέγοντας πως είναι «λυπηρό η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να επιτρέπει στην παρούσα ηγεσία της παράταξης από την οποία προέρχεται να ασκεί πρακτικές που την αφήνουν εκτεθειμένη στην κριτική περί δημοκρατικής εκτροπής».
Αυτονόητη η προστασία της ΑΔΑΕ

Στη δήλωση επισημαίνεται ως αυτονόητη η προστασία της ΑΔΑΕ και η υποχρέωση της για πλήρης ενημέρωση αναφορικά με τα αποτελέσματα των ερευνών.

«Οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι μας έχουμε χρέος να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ή απόπειρα συγκάλυψης των υποκλοπών.

Γιατί η προστασία της φιλελεύθερης Δημοκρατίας ως Πολιτεύματος και η ομαλή λειτουργία της είναι καθήκον όλων που απορρέει από το Σύνταγμα», καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση τα πέντε πρώην κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ.

Ποιοι υπογράφουν

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι Κρηνιώ Κανελλοπούλου (πρώην βουλευτής και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής), Ευάγγελος Αντώναρος (πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος), Άρης Σπηλιωτόπουλος (πρώην υπουργός), Σάββας Τσιτουρίδης (πρώην υπουργός) και Νίκος Σταυρογιάννης (πρώην βουλευτής και δήμαρχος Λαμίας).

Αυτή είναι η επιστολή:

«Πορευόμαστε προς τις εθνικές εκλογές με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να αρνούνται να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα και αντίστοιχα να ενημερώσουν άμεσα τους αρχηγούς των κομμάτων για το μείζον ζήτημα των υποκλοπών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών.

Παράλληλα, η πρόσφατη ουσιαστική άρνηση λογοδοσίας στο Κοινοβούλιο, η άρνηση ανάληψης της αντικειμενικής και μη μεταβιβάσιμης ευθύνης του Πρωθυπουργού ως πολιτικού προϊστάμενου της ΕΥΠ, παραβιάζουν τους νόμους και το Σύνταγμα και πλήττουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Η παράταξη που επαίρεται για την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στην χώρα συνεπώς εκτίθεται, αφού όλοι συνομολογούν ότι στις φιλελεύθερες δημοκρατίες της Ευρώπης η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών όταν γίνεται, σπανίως, συμβαίνει μόνο με σοβαρές και νομικά τεκμηριωμένες αιτίες εθνικής ασφάλειας και προστασίας και πάντως όχι για ηγεσίες Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικούς αντιπάλους.

Είναι λυπηρό η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να επιτρέπει στην παρούσα ηγεσία της παράταξης από την οποία προέρχεται να ασκεί πρακτικές που την αφήνουν εκτεθειμένη στην κριτική περί δημοκρατικής εκτροπής.

Σαφώς, η παραβίαση του Συντάγματος από μόνη της δεν συνιστά εκτροπή. 

Αλλά η συστηματική παραβίαση, ο συστημικός έλεγχος και η φίμωση μέσω Μ.Μ.Ε, η καταπάτηση της αρχής της ανεξαρτησίας των δημοσιών αρχών συνιστούν σοβαρή αλλοίωση της φυσιογνωμίας της φιλελεύθερης Δημοκρατίας!!!

Μόνη διέξοδος η άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την άμεση και πλήρη ενημέρωση τους από τον Πρωθυπουργό, καθώς και η ταχύτατη διαλεύκανση όλων των παραμέτρων που συνιστούν το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη.

Αυτονόητη και Συνταγματικά επιβεβλημένη η προστασία της λειτουργίας και της Ανεξαρτησίας των αντίστοιχων Αρχών, καθώς και της υποχρέωσης τους για πλήρη ενημέρωση.
Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η θεσμική ευταξία, η ομαλότητα προς τις εκλογές και θα προστατευθούν οι πολιτικές επιλογές ως προϊόν ελεύθερης βούλησης και όχι ως ομηρεία μπροστά στον φόβο της δημόσιας αποκάλυψης της ιδιωτικότητας.

Η Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, πρωτίστως, οφείλει θεσμικά να θωρακίσει τη λειτουργία του πολιτεύματος από κάθε απόπειρα παρόμοιας εκτροπής στο μέλλον!!!

Οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι μας έχουμε χρέος να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ή απόπειρα συγκάλυψης των υποκλοπών!!!

Γιατί η προστασία της φιλελεύθερης Δημοκρατίας ως Πολιτεύματος και η ομαλή λειτουργία της είναι καθήκον όλων που απορρέει από το Σύνταγμα.

Αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό καθήκον.

Γι’ αυτό η σιωπή είναι συνενοχή!!!

Συνιστά θέση υποταγής!!!

Και όπως λέγει και ο J.J Rousseau

Δεν υπάρχει υποταγή πιο απόλυτη από εκείνη που κρατά την επίφαση της ελευθερίας!!!

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων
Αρνητικά πρόσημα στη Wall, λόγω φόβου για αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής – Στο -0,65% ο S&P 500, o Dow -0,2%03/02/2023 – 21:00
Νέος Ψυχρός Πόλεμος στις σινοαμερικανικές σχέσεις λόγω ενός… μπαλονιού – Ανέβαλε την επίσκεψή του στην Κίνα ο Blinken03/02/2023 – 20:53
Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες αστικών κομμάτων03/02/2023 – 20:47
Πεντάγωνο: Το κινεζικό μπαλόνι πάνω από τις ΗΠΑ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο03/02/2023 – 20:44
ΝΥΤ: Η Ρωσία έχει χάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδόν 200.000 ανθρώπους03/02/2023 – 20:35
Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι Δημοκρατία ή Μητσοτάκης – Κριτής ο λαός03/02/2023 – 20:31
Intracom: Με 74,2% στην Κλουκίνας – Λάππας, συγχώνευση με την Properties και τα σχέδια για δημόσια πρόταση03/02/2023 – 20:28
ΕΕ: Συμφωνία για πλαφόν 100 ευρώ στο ρωσικό ντίζελ και 45 ευρώ στο ρωσικό μαζούτ03/02/2023 – 20:25
Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες αστικών κομμάτων03/02/2023 – 20:47

Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι Δημοκρατία ή Μητσοτάκης – Κριτής ο λαός03/02/2023 – 20:31

Οικονόμου για σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα κι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους03/02/2023 – 20:22

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τα επιτόκια των τραπεζών: Αφήστε τα μπινελίκια και στηρίξτε τους δανειολήπτες03/02/2023 – 19:54

Δήλωση – κόλαφος πρώην γαλάζιων υπουργών κατά Μητσοτάκη και βουλευτών της ΝΔ: «Παραβιάζετε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία»03/02/2023 – 18:15

«Πράσινο φως» για την ψηφιακή εφαρμογή αξιολόγησης εκπαιδευτικών03/02/2023 – 17:19

Τσαπανίδου (ΣΥΡΙΖΑ): Θέλουμε να στηρίξουμε όσους αδικήθηκαν – Έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα03/02/2023 – 13:31

Γεωργιάδης: Αν το ΠΑΣΟΚ αρνηθεί συγκυβέρνηση με ΝΔ, πάμε σε τρίτες εκλογές03/02/2023 – 11:34

Οι τελευταίες 30 μέρες της κυβέρνησης – Επικοινωνιακή διαχείριση, νέα επιδόματα, φιλολαϊκά νομοσχέδια και περιοδείες03/02/2023 – 07:22

Κατατέθηκε η αντισυνταγματική τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Έλληνες – Τι εισηγείται η κυβέρνηση και τι απαντά ο Κασιδιάρης03/02/2023 – 00:19

Γεωργαντάς (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Το αργότερο έως την προσεχή Δευτέρα πληρώνονται οι ζωοτροφές02/02/2023 – 22:47

Δημοσκόπηση Marc: Καίει η ακρίβεια – Καλώς κηδεύτηκε ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης λέει το 56,9%02/02/2023 – 22:20

3
SHARES

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.