«Κι άλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι μπλεγμένοι στο Qatargate!!!»

Νέες αποκαλύψεις υπόσχεται η έρευνα των αρχών για το σκάνδαλο Qatargate, που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες αναφορικά με τις ροές “μαύρου” χρήματος από το Κατάρ προς Ευρωπαίους αξιωματικούς.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό.. ενδεχόμενο η υπόθεση να αποκτήσει σύντομα ακόμα μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον, πέραν της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή που παραμένει προφυλακισμένη για την υπόθεση.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση “τρέχουν” και αυτή τη φορά έρχονται από την Ιταλία, όπου δικαστήριο του Μιλάνου, στο πλαίσιο έρευνας για ροές χρημάτων δύο ύποπτων ΜΚΟ, διαπίστωσε πως αμφότερες είχαν στείλει εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως «εγκεφάλου» του δικτύου διαφθοράς, Σίλβια Παντσέρι.

Την ίδια ώρα δικαστικές πηγές από τη Eurojust είπαν πως η έρευνα προχωρά και σε πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει ρόλο στην Ε.Ε., σχετικά με ροές εμβασμάτων από το Κατάρ προς τους λογαριασμούς συγγενών των προσώπων αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από αυτά τα πρόσωπα έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον!!!

Αναφορικά με τις αμαρτωλές ΜΚΟ, το δικαστήριο του Μιλάνου έκανε γνωστό πως πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ», τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση.

Ο επικεφαλής της μιας οργάνωσης, της No Peace Without Justice, ο Ιταλός Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στη δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται ότι αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύζυγος της Εύας Καϊλή, κατά τη διάρκεια ανάκρισής του.

Κι ενώ αναμένονται να βγουν στο φως νέα στοιχεία που θα διευρύνουν τον κύκλο των εμπλεκόμενων προσώπων, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα επεξεργάζεται την αλλαγή του συστήματος, ώστε να απαγορεύεται το λόμπινγκ μετά τη λήξη της θητείας των ευρωβουλευτών.

Οπως είπε σε συνέντευξή της στη «Repubblica», αναφερόμενη στις επιπτώσεις του σκανδάλου διαφθοράς, ετοιμάζεται μια σειρά προτάσεων με στόχο πιο γρήγορες και εφαρμόσιμες κυρώσεις

«Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο δεν είναι ότι μια τρίτη χώρα προσπάθησε να ασκήσει επιρροή, αλλά ότι μια ΜΚΟ -μια λεγόμενη ΜΚΟ, η οποία ασχολείται με ανθρώπινα δικαιώματα- χρησιμοποιήθηκε από ένα αυταρχικό καθεστώς για να διαφθείρει» δήλωσε η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ανησυχούμε πάντα για τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά το θέμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση τα κατάφεραν»

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.