Η ΔΕΗ διαπραγματεύεται την εξαγορά της εταιρίας που ήταν CEO o Στάσσης!!!

Σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ…

Σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη γνωστοποίηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΗ και ENEL Ρουμανίας προκειμένου η επιχείρηση που ο Γιώργος Στάσσης εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου να εξαγοράσει την εταιρία, στην οποία είχε ακριβώς το ίδιο πόστο έως το 2019…

Το αίτημα κατατέθηκε με πρωτοβουλία των συναρμόδιων τομεαρχών, Σωκράτη Φάμελλου και Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι κάνουν λόγο για «σοβαρά ζητήματα σκοπιμότητας και δεοντολογίας για την πιθανή εξαγορά των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία από τη ΔΕΗ».

Τονίζουν δε ότι προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ο Όμιλος Enel Ρουμανίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρουσίασε λειτουργικές ζημίες ύψους 51 εκατ. ευρώ στον τομέα των δικτύων και υποδομών και επιπρόσθετες ζημίες 115 εκατ. ευρώ από τη λιανική.

Επισημαίνουν, επιπλέον, πως ο Όμιλος τον Αύγουστο του 2022 αναγκάστηκε να ζητήσει δάνειο ύψους 375 εκατ. ευρώ από τη μητρική της στην Ιταλία, καθώς και ότι -σύμφωνα δε με πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Enel Ρουμανίας σχετικά με τους λόγους αποχώρησης της εταιρείας από τη Ρουμανία- δεν υπάρχει περαιτέρω χώρος για ανάπτυξη στη Ρουμανία.

Ως προς το ζήτημα δεοντολογίας, υπογραμμίζουν ότι ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης, ήταν έως το 2019 διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εξετάζει σήμερα η ΔΕΗ να εξαγοράσει.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.