Τελικά συνελήφθη η Εύα Καϊλή σύμφωνα με την Le Soir!!!

Βελγικά μέσα όπως η Le Soir, έκαναν λόγο για προσαγωγή της και κλήση σε ανάκριση, αργότερα το βράδυ της Παρασκευής άλλαξαν τα ρεπορτάζ τους και μιλούν πλέον για σύλληψη της ευρωβουλευτή!!!

Η προσαγωγή της Εύας Καϊλή για ανάκριση μετατράπηκε σε σύλληψη!!!

Υπενθυμίζεται ότι  κατ΄αρχάς, βελγικά μέσα όπως η Le Soir, έκαναν λόγο για προσαγωγή της και κλήση σε ανάκριση, αργότερα το βράδυ της Παρασκευής άλλαξαν τα ρεπορτάζ τους και μιλούν πλέον για σύλληψη της ευρωβουλευτή!!!

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η Le Soir, αλλά και το δίκτυο vrt, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ευρωβουλευτής (που έχει ασυλία) είναι να πιαστεί επ’ αυτοφώρω!!!

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στην σύλληψή της, ενώ, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της!!!

Μιλώντας για τις εξελίξεις εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε στο Reuters ότι δεν θα σχολιάσει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές εάν χρειαστεί.

Η ημέρα των συλλήψεων, η 9η Δεκεμβρίου, είναι η διεθνής ημέρα κατά της διαφθοράς, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και σηματοδοτείται επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη!!!

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, η εφημερίδα  Le Soir, ανέφερε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κλήθηκε για ανάκριση από τις βελγικές αρχές, καθώς είναι σήμερα σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για έρευνα που σχετίζεται διαφθορά εντός της Ε.Ε. για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Νωρίτερα το πρωί προσήχθη και τελικά συνελήφθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε μια υπόθεση που δημοσιοποίησαν η βελγική Le Soir και η φλαμανδική Knack, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τέσσερις συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα.

Η βελγική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, ο Ιταλός Pier-Antonio Panzeri, ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (Ituc) Luca Visentini, καθώς και ένας διευθυντής ΜΚΟ και ένας βοηθός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθησαν και οι τέσσερις το πρωί.

Ο τελευταίος, όπως αναφέρει η Le Soir, είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.