ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με παρακολουθήσεις και υγεία συνεχίζεται η κριτική στην κυβέρνηση – Οι 9 προτάσεις για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

Αλλη μία Παρασκευή που ο πρωθυπουργός αποφεύγει να εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και η Κουμουνδούρου αναμένει πλέον την συζήτηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή παρόντος του κ. Μητσοτάκη επί του νομοσχεδίου για τη “θεσμική θωράκιση” των υποκλοπών.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο πρωθυπουργός αν και θα κληθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις θα αποφύγει την ουσία της συζήτησης και θα περιοριστεί σε γενικόλογες απαντήσεις που θα αφορούν μάλλον μόνο το κυβερνητικό νομοθέτημα κι όχι τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

Όπως για παράδειγμα πόσοι από τους υπουργούς που βρίσκονταν σε παρακολούθηση από το predator παρακολουθούνταν και με “νόμιμη επισύνδεση” από την ΕΥΠ, εάν παρακολουθούνταν η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ο αρχηγός της Αστυνομίας αλλά και ο οικονομικός εισαγγελέας και για ποιους λόγους.

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τις περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα επισκέπτεται σήμερα το Κιλκίς πήγε χθες στη Βουλή και μίλησε από το βήμα για το νομοσχέδιο (Νόμο πλέον) για τη δημόσια υγεία ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση γιατί μισεί -όπως είπε- οτιδήποτε δημόσιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ αναφέροντας ότι η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ΕΣΥ.

■Αύξηση της χρηματοδότησης ΕΣΥ με δύο δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιπλέον ένα δισ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

■Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε να καταπολεμηθεί το braindrain με εισαγωγικό μισθό για τον πρωτοδιόριστο γιατρό τα 2.000 ευρώ

■Θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης προκήρυξης και κάλυψης των κενών θέσεων στο ΕΣΥ λόγω συνταξιοδότησης

■Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε και δίνει τη μάχη της πανδημίας

■Πρόσληψη 5.000 μόνιμων υγειονομικών αμέσως και άλλων 10.000 σε ορίζοντα τριετίας σε τομείς αιχμής

■Ένταξη των υγειονομικών εργαζόμενων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών

■Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με τριπλασιασμό των ΤΟΜΥ (από τις 127 στις 180 σε ολόκληρη τη χώρα)

■Λειτουργία ανά δήμο Πολυδύναμων κέντρων υγείας

■Επιχειρησιακή ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτει με ασφάλεια το σύνολο της χώρας

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.