Νίκος Ρωμανός: Τον Ιανουάριο δεν θεωρούνται πρόωρες οι εκλογές!!!

Oρθάνοιχτο ενδεχόμενο για άμεση προκήρυξη εκλογών άφησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως οι εκλογές τον Ιανουάριο δεν μπορούν να θεωρούνται πρόωρες, καθώς θα έχουμε μπει στο εκλογικό έτος.

«Θεωρώ ότι από το νέο έτος πια σταματά το να είναι πρόωρες, με την έννοια ότι πλέον είναι το εκλογικό έτος» είπε συγκεκριμένα για τις εθνικές εκλογές!!!

«Το απώτατο συνταγματικό όριο είναι το καλοκαίρι του νέου έτους.

Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι γιατί έχεις τρεις βδομάδες προεκλογική περίοδο, μια βδομάδα τουλάχιστον διερευνητικές και άλλες τρεις εβδομάδες προεκλογική για τις δεύτερες.

Άρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογιστεί στον χρόνο των εκλογών, τον οποίο προφανώς θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Σταματούν να είναι πρόωρες από το νέο έτος και μετά!!!

Τώρα το αν θα γίνουν την άνοιξη λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, απέφυγε να αποκλείσει ακόμη και το σενάριο για τις Κυριακές 22-29 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας μεν ότι δεν είναι το επικρατέστερο, αλλά επαναλαμβάνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα βρίσκεται πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές, οι οποίες στο εξής παύουν να είναι πρόωρες.

«Συνυπολογίζοντας κυρίως τους παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη βόμβα της απλής αναλογικής, η οποία πρέπει να απενεργοποιηθεί με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει ζημιά στη χώρα, νομίζω ότι είναι ο βασικός παράγοντας βάσει του οποίου θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των εκλογών» υποστήριξε ο Ν. Ρωμανός.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.