Η κυβέρνηση αρνείται κάθε συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα!!!

Η κυβέρνηση, διά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου αποφασίστηκε η κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε «απώλεια κρατικών εσόδων 3,5 δισ. ευρώ»

● Επέμεινε στην υιοθέτηση του μέτρου από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Ν. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως «χρειάζεται άλλο μοντέλο, που δεν θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια»

Πλήρως εκτεθειμένη και σε θέση απολογούμενου βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, μετά την είδηση ότι η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, όπως το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα δημητριακά (από 4%), καθώς και τη μείωσή του στο ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά σε 5% (από 10%).

Παρ’ όλα αυτά, το μέγαρο Μαξίμου επιμένει να αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ, όπως είχε κάνει και όταν απέρριπτε την τροπολογία που πρόσφατα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, την ώρα που το πολυδιαφημισμένο κυβερνητικό μέτρο του «Food Pass» δεν είναι παρά «σταγόνα στον ωκεανό» της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ρωτήθηκε για το θέμα (μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα), υποστήριξε ότι «θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς τι θα σήμαινε μια τέτοια μείωση για τα δημόσια έσοδα, πρώτον αν θα μπορεί να φτάσει στην τσέπη του καταναλωτή.

Μιλάμε για απώλεια κρατικών εσόδων της τάξης του ύψους των 3,5 δισ. για το 2023, που θα έλειπαν και από τα μέτρα στήριξης για τους πιο αδύναμους και τα οποία θα πρέπει να απαντήσει η αντιπολίτευση με ποιους φόρους ακριβώς θα τα έβρισκε και με ποιον τρόπο θα τα αναπλήρωνε.

Ποιους φόρους δηλαδή θα αύξανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να το κάνει αυτό;».

Οτι «απαιτούνται μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά ήδη διατροφής και του ΕΦΚ στα καύσιμα», τόνισε (Open) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, σημείωσε ότι «χρειάζεται άλλο μοντέλο, που δεν θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, αλλά θα βασίζεται σε μια δημόσια ΔΕΗ.

Είμαστε η μοναδική χώρα που, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ιδιωτικοποιήσαμε το βασικό μας εργαλείο!!!

Τον Οκτώβριο, οι πάροχοι δούλευαν με 166% περιθώριο κέρδους και αυτό διαλύει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!!!»

Σχολίασε, τέλος, πως «η Ελλάδα διαρκώς καταγράφει αρνητικές πρωτιές.

Αν δούμε σήμερα τις τιμές της χονδρικής στο ρεύμα, είναι στα 239 ευρώ στην Ελλάδα, τη στιγμή που σε Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία είναι στα 50 ευρώ!!!

Εδώ έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη και, ακόμη και μετά τις επιδοτήσεις σε σχέση με το εισόδημα, είμαστε η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην ενέργεια», καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8 δισ. ευρώ στους παρόχους!!!

Από ποιους τα πήρε;

Από τους πολίτες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα 4 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα από ΦΠΑ!!!

Δεν προέκυψαν γιατί ο κόσμος καταναλώνει περισσότερο.

Ισα ίσα που η κατανάλωση μειώνεται!!!

Καταναλώνουμε λιγότερο, πληρώνουμε περισσότερο!!!»

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.