“Βόμβα” Λοβέρδου υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών τον οδηγεί στην πόρτα εξόδου από το ΠΑΣΟΚ.

«Να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη!!!»
 
Ξέρει κάτι ο Λοβέρδος;;;

Βόμβα – που θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και προοιονιζεται την έξοδό ή έξωσή του από το ΠΑΣΟΚ –  για το ενδεχόμενο αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών έριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κλείνοντας την παρέμβασή του και ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και Ολλανδοί βουλευτές, αναφέρθηκε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…»

Η βόμβα Λοβέρδου πάγωσε στην κυριολεξία τους βουλευτές που παρίσταντο στην επιτροπή που δεν πίστευαν στα αυτιά για όσα μόλις είχαν ακούσει.

Ο κ. Λοβέρδος μετά την παρέμβαση του αποχώρησε από την αίθουσα και αφού ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τους Ολλανδούς βουλευτές, πήρε τον λόγο μόνο ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η τοποθέτησή του.

Ο βουλευτής της ΝΔ μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο κ. Λοβέρδος με όσα είπε ουσιαστικά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει μια τέτοια λύση, όμως κάτι τέτοιο είναι βέβαιο πως δεν εκφράζει την κυβέρνηση:

«Το πρόβλημα με τα νησιά δεν είναι τεχνικό ούτε πρόβλημα μείωσης εξοπλισμών.

Είναι εξόχως πολιτικό για τρεις βασικούς λόγους.

Ο ένας είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας που βασίζεται στο casus belli, o δεύτερος το απαράδεκτο θεώρημα της “γαλάζιας πατρίδας” και ο τρίτος η προκλητική και αναθεωρητική της θέση ότι “δεν χωράει στα σύνορά της”».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.