ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ COVID-19 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΥ ΡΥΣΕΩΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!

Τον Ιούλιο, πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν βαρύτερες περιόδους από το συνηθισμένο και άλλες διαταραχές της εμμήνου ρύσεως μετά τη λήψη μιας δόσης του εμβολίου.

Τα εμβόλια RNA κατά του Covid-19 μπορεί να είναι η αιτία βαριάς εμμηνορροϊκής αιμορραγίας σε ορισμένες γυναίκες μετά τον εμβολιασμό τους, δήλωσε την Παρασκευή η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Αυτή η αιμορραγία «μπορεί να θεωρηθεί πιθανή αρνητική επίδραση των εμβολίων» από την Pfizer και τη Moderna, σύμφωνα με αυτό το συμπέρασμα που αναφέρεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ANSM). Αυτά τα αποτελέσματα θα προστεθούν τώρα στις περιλήψεις των χαρακτηριστικών του προϊόντος (SPC) και στα φυλλάδια συσκευασίας για αυτά τα δύο εμβόλια!!!

 Οι αναφερόμενες διαταραχές της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA, δηλαδή αυτές της Pfizer/BioNTech και της Moderna, παρακολουθούνται στενά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο από τότε που εντοπίστηκαν!!!

Πολλαπλές μαρτυρίες προκάλεσαν την εμφάνιση διαταραχών μετά από εμβολιασμό κατά του Covid, αλλά οι υγειονομικές αρχές δεν είχαν ακόμη αποδείξει μια αιτιολογική σχέση.

Τον Ιούλιο, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες προσκλήθηκαν κυρίως από το ANSM να τις δηλώσουν.

Αναφέρθηκαν σχεδόν 3.500 περιπτώσεις διαταραχών της εμμήνου ρύσεως

Ο Οργανισμός Φαρμάκων υπενθυμίζει ότι έφερε σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από το γαλλικό σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2022, αναφέρθηκαν 2.952 περιπτώσεις διαταραχών της εμμήνου ρύσεως με το εμβόλιο Comirnaty (Pfizer/BioNTech) και 515 με το εμβόλιο Spikevax (Moderna).

Οι περισσότερες από αυτές τις δηλώσεις έγιναν απευθείας από τους ασθενείς. Ορισμένες δηλώσεις σχετίζονται με πολύ προηγούμενα γεγονότα, που πιθανώς χρονολογούνται από την άνοιξη του 2021.

Οι αναφερόμενες διαταραχές της εμμήνου ρύσεως αφορούν κυρίως αλλαγές στη διάρκεια και την ένταση της αιμορραγίας, είτε σχετίζονται είτε όχι με πόνο.

Τις περισσότερες φορές είναι «μη σοβαρές» και παροδικές, διευκρινίζει ο ANSM.

Σε ορισμένους ασθενείς, ωστόσο, υπάρχει πιθανή επιμονή αυτών των επιδράσεων γύρω στους 6 μήνες.

Η ακριβέστερη ανάλυση αυτών των περιπτώσεων συνεχίζεται, διευκρινίζει ο ANSM.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.