Σούπερ μάρκετ: Σήμερα ανακοινώνεται λίστα με τα 50 προϊόντα για το «καλάθι της νοικοκυράς».

Zήτημα ημερών είναι, πλέον, η εφαρμογή του μέτρου που έχει γίνει γνωστό ως «καλάθι της νοικοκυράς».

Το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα στείλει σήμερα στα σούπερ μάρκετ τη λίστα με τα 50 προϊόντα και, μάλιστα, εκτίμησε πως τα καταστήματα θα είναι σε.. θέση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να τα παρουσιάσουν στους καταναλωτές.

«Το καλάθι του νοικοκυριού θα έχει 50 κατηγορίες προϊόντων.

Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει και εδώ είμαστε, ό,τι διορθωτική παρέμβαση χρειάζεται να την κάνουμε.

Είμαι βέβαιος πως αυτό που κάνουμε θα λειτουργήσει και θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες στην Ευρώπη» είπε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον Ant1 και πρόσθεσε:

«Μέσα στα όρια του καλαθιού που θα είναι δηλωμένο στο υπουργείο Ανάπτυξης και αναρτημένο στις αλυσίδες και στον e-καταναλωτής, οι αυξήσεις θα είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και μηδενικές.

Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να χτίσουμε ένα υπόστεγο μέσα στη θύελλα για να προσφέρουμε την ευκαιρία στο κάθε νοικοκυριόνα έχει μια ολοκληρωμένη ευκαιρία για τα βασικά προς το ζην αγαθά με πολύ χαμηλές ή και μηδενικές πληθωριστικές αυξήσεις». «Το καλάθι αυτό έχει σχεδιαστεί για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα και που πράγματι ο πληθωρισμός τους πλήττει. Δίνουμε τη μάχη για το μέσο νοικοκυριό».

Ειδικότερα, στη λίστα των 50 προϊόντων που θα συνθέτουν το επίμαχο καλάθι θα περιλαμβάνονται κρέας, λαχανικά και φρούτα, άλευρα, γάλα, καφές, έλαια, ψωμί, τυριά, γιαούρτι, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, τοματοειδή, απορρυπαντικά (πιάτων και ρούχων και είδη καθαρισμού γενικής χρήσης), χαρτικά, αναψυκτικά, είδη προσωπικής υγιεινής, μπισκότα και σοκολατοειδή.

Το καλάθι θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις εξέλιξη των τιμών αλλά και τις επιλογές των επιχειρήσεων.

Η ανάρτηση των τιμών του καλαθιού θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και θα υπάρχει αναρτημένο στο e-katanalotis, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε καταναλωτής να συγκρίνει και να αγοράζει αυτό που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του.

Το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) θα αναλάβει την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Πώς θα αναγνωρίζουμε να προϊόντα για το «καλάθι της νοικοκυράς»

Οσον αφορά στο «καλάθι της νοικοκυράς»που θα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα με νομοθετική ρύθμιση, ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε:

«Το μέτρο θα αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα».

Σχετικά με το εάν θα είναι ευδιάκριτα τα προϊόντα που θα βρίσκονται στο καλάθι, ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να προσδιορίζει τα είδη που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς» με τα 50 προϊόντα, και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα.

Τα 50 προϊόντα θα είναι καθημερινά αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ ενώ ο καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται και από την εφαρμογή e-katanalotis.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.