Σάλος με τα Marder: Τα νησιά μένουν απροστάτευτα!!! Διαφωνία Παναγιωτόπουλου!!!

«Αποστολή όπλων στην Ουκρανία σε ανταλλαγή με γερμανικά, έγινε εκ του πονηρού, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσύρει από ελληνικά νησιά τον απαραίτητο για αυτά αμυντικό οπλισμό -κατά απαίτηση της Τουρκίας- και να τον στείλει -για να έχει άλλοθι- στον Εβρο!!!»

Σάλο και τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση να μην τοποθετηθούν στα νησιά τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, αλλά στον Εβρο αφήνοντας τα νησιά χωρίς τη μέγιστη προστασία!!!

Μάλιστα τεράστιο ζήτημα δημιουργείται και από την ωμή παραδοχή Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Όλαφ Σολτς στην Αθήνα, παραβλέπονας και το “απόρρητο” για μείζων εθνικό θέμα όπως η άμυνα!!!

Το ζήτημα ετέθη κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, για το εάν η Γερμανία έχει πρόβλημα με την τοποθέτηση των τεθωρακισμένων Marder στα σύνορα με την Τουρκία, ο κ. Σολτς είπε ότι «για τα τεθωρακισμένα δεν ρωτάμε τι κάνει η Ελλάδα με αυτά. Θέμα της Ελλάδας είναι που θα τα τοποθετήσει» και συνέχισε:

«Δεν είναι κάτι το οποίο κάνουμε, ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν με άλλα εξοπλιστικά συστήματα.

Είναι ένας εξαιρετικά αξιοσέβαστος και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και δεν θα απαντήσω εγώ για τη θέση της Ελλάδος».

Αμέσως μετά απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης ως εξής: 

«Μπορώ να απαντήσω εγώ για λογαριασμό του καγκελαρίου για το ζήτημα των τεθωρακισμένων Marder.

Εχει απόλυτο δίκιο ο καγκελάριος να λέει ότι είναι δικό μας ζήτημα η διάταξη των δυνάμεών μας, όμως μπορώ να σας απαντήσω ότι τα Marder θα κατευθυνθούν στον Εβρο, γιατί εκεί κρίνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα!!!»

Σφοδρή είναι και η αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος θέτει και το ερώτημα «αν αυτό (σ.σ. η τοποθέτηση των τεθωρακισμένων στον Εβρο και όχι στα νησιά) αποτελεί μέρος των υποχωρήσεων που είχε κάνει ο Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη!!!»

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι  η Τουρκία ζητά επισταμένα αποστρατιωτικοποίηση των νησιών!!!

Γράφει λοιπόν στο Facebook ο Νίκος Κοτζιάς: 

«Αποστολή όπλων στην Ουκρανία σε ανταλλαγή με γερμανικά, έγινε εκ του πονηρού, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσύρει από ελληνικά νησιά τον απαραίτητο για αυτά αμυντικό οπλισμό -κατά απαίτηση της Τουρκίας- και να τον στείλει -για να έχει άλλοθι- στον Εβρο!!!»

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως έτσι γίνεται πιο ευάλωτη η άμυνα των νησιών αλλά και η διπλωματική θέση της χώρας:

«Με αυτή την “πονηρή” επιλογή της, αδυνατίζει την προστασία των νησιών μας και την διπλωματική θέση της χώρας.

Πρόκειται για μια ενέργεια σχεδιασμένη που δημιουργεί το ερώτημα αν αυτό αποτελεί μέρος των υποχωρήσεων που είχε κάνει ο Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη».

Εν κατακλείδι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, θυμίζοντας ότι: «Η απόσυρση μηχανισμών άμυνας από χώρους του ελληνισμού πληρώθηκε πάντα ακριβά», γράφει χαρακτηριστικά.

Σημαδιακό και συνάμα αποκαλυπτικό είναι και η κόντρα του υπουργού Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου με τον Κ. Βελόπουλο στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα είχε μόλις ολοκληρωθεί η δοξολογία της 26/10 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου που συμπίπτει με την 110η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην δοξολογία συμμετείχε τόσο ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο υπουργός εθνικής άμυνας πλησίασε τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης και με μάλλον περιπαικτική διάθεση, τον «προσκάλεσε» να παρευρεθεί στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, για «να δει τα νέα άρματα να παρελαύνουν»…

Ο Βελόπουλος σήκωσε το γάντι και ρώτησε αμέσως τον Παναγιωτόπουλο «εάν τα άρματα θα μεταφερθούν στα νησιά, για να αντικαταστήσουν αυτά που στείλαμε στην Ουκρανία».

Οι παριστάμενοι είδαν έκπληκτοι τον Παναγιωτόπουλο να χαμηλώνει το κεφάλι και να μην απαντά!!!

Με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η «έκρηξη» του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος άρχισε πλέον να ρωτά επιτακτικά τον ΥΕΘΑ για το εάν και πότε τα νέα άρματα θα μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου….

Η αντίδραση Παναγιωτόπουλου ο οποίος απομακρύνθηκε σιωπηλός, μάλλον ανησύχησε όσους ήταν μπροστά στο επεισόδιο.

Που σημαίνει πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν συμφωνεί με την απόφαση τα τεθωρακισμένα Marder να μην τοποθετηθούν στα νησιά, αλλά στον Εβρο, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.