Δώρο στους κερδοσκόπους!!! Επιστολή ΡΑΕ στο ΥΠΕΝ!!! Το σύστημα που αντικατέστησε τη ρήτρα εκτόξευσε την τιμή του ρεύματος 57%!!!

Σε απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση με το νέο σύστημα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς όπως αποκάλυψε η ΡΑΕ, η τιμή του ρεύματος εκτινάχθηκε προς όφελος και πάλι των κερδοσκόπων!!!

Όπως αποκαλύπτει η ΕφΣυν, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με επιστολή της προς τον υπουργό ΠΕΝ, Κώστα Σκρέκα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Θανάσης Δαγούμας, καταδεικνύει ότι το νέο σύστημα τιμολόγησης που παρουσιάστηκε πανηγυρικά από την κυβέρνηση σε αντικατάσταση της «ρήτρας αναπροσαρμογής» αντί να πετύχει μείωση των τιμών ενέργειας τις εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη!!!

Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα έδωσε τη δυνατότητα στους παραγωγούς ενέργειας να επιβάλουν αυξήσεις έως και 57% στην τιμή του ρεύματος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το παλιό σύστημα τιμολόγησης!!!

Εν ολίγοις, το νέο σύστημα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν ακόμα ένα δώρο προς τους κερδοσκόπους οι οποίοι αύξησαν τις τιμές και εισέπραξαν τις παχυλές επιδοτήσεις από το δημόσιο ταμείο.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι η κρατική επιδότηση που πάει στους παραγωγούς ενέργειας κάλυψε τον προηγούμενο μήνα  το 82% της τιμής.

Η επιλογή του νέου συστήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν στάχτη στα μάτια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και δίχτυ προστασίας στους κερδοσκοπικούς μηχανισμούς των παραγωγών ενέργειας που ανενόχλητοι εκτόξευσαν την τιμή του ρεύματος και καρπώθηκαν τις επιδοτήσεις!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.