Μετακίνηση Ανδρουλάκη για μετεκλογικές συνεργασίες: Δεν θέτει βέτο για πρόσωπα!!! «Αδειάζει» Μητσοτάκη: «Δεν υπήρχε ποτέ γέφυρα!!!»

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται να διαφοροποιεί τη στάση του ως προς το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών!!!

Με συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης ΔΕΝ  βάζει πλέον βέτο για πρόσωπα, λέγοντας ότι «η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι αυτή που θα τις καθορίσει», ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αναφέρει ότι το επιτελικό κράτος ρέπει στο παρακρατικό και ότι ο Μητσοτάκης εξυπηρετεί τα ισχυρά συμφέροντα!!!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το θέμα των υποκλοπών, κατηγορώντας την για συνειδητή επιχείρηση συσκότισης της αλήθειας, ενώ υποστηρίζει ότι ο λόγος της παρακολούθησής του ήταν πολιτικός, επικαλούμενος ως επιχείρημα τη σπουδή να καταστραφεί ο φάκελος αλλά και η απροθυμία να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση το λόγο της παρακολούθησης.

Αναφέρεται στον πολιτικό αντίκτυπο του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων επισημαίνοντας ότι «δεν είναι σημαία πολιτικής ευκαιρίας ούτε και πολιτικού αυτοπροσδιορισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «η υπόθεση δεν ήταν η σφήνα στις σχέσεις Μητσοτάκη-ΠΑΣΟΚ, όπως διάβασα να λέει ο Πρωθυπουργός.

Δεν ράγισε η γέφυρα, γιατί γέφυρα δεν υπήρξε!!!

Ούτε χτίστηκε νέα για να μειώσει τα χάσματα με τον ΣΥΡΙΖΑ!!!»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «ήταν τα αποκαλυπτήρια του σαθρού συστήματος διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αντί για επιτελικό αποδείχθηκε να ρέπει στο παρακρατικό».

«Αντί για δίπλα στον πολίτη, είναι πρώτα δίπλα στα συμφέροντα!!!

Αντί για δημοσιονομικά συνετό είναι δημοσιονομικά λαϊκιστικό», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης!!!

Εξηγεί ακόμη πώς ο πολίτης δείχνει ανοχή γιατί η εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου ήταν τραυματική αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Το διακύβευμα της κάλπης θα είναι Δημοκρατική Ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και στην ασυδοσία» υπογραμμίζει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για συνειδητή επιχείρηση συσκότισης της αλήθειας ενώ υποστηρίζει ότι ο λόγος της παρακολούθησής του ήταν πολιτικός, επικαλούμενος ως επιχείρημα τη σπουδή να καταστραφεί ο φάκελος αλλά και η απροθυμία να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση το λόγο της παρακολούθησης.

Επίσης θεωρεί ότι η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην επικείμενη επίσκεψη της στη χώρα μας, θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλους όσους προσπάθησε να κρατήσει στο απυρόβλητο η Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά τα μετεκλογικά σενάρια για κυβερνητική συνεργασία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι δεν γράφονται σε κλειστά δωμάτια και η λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύει το σκιάχτρο του Αλέξη Τσίπρα και κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά!!!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, πολιτεύεται με όρους προσωπικής διάσωσης. Εμείς θα πορευτούμε με όρους κοινωνίας και με την ψήφο των πολιτών », αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αιχμηρός εμφανίζεται ο κ. Ανδρουλάκης για τη στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη Τουρκία λέγοντας πώς «οφείλει να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν.

Χρειαζόμαστε ένα νέο πλαίσιο ευρωτουρκικών σχέσεων. 

Το σημερινό καθεστώς της υπό ένταξης χώρας είναι μια χίμαιρα.

Χρειάζεται μια ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας, που θα περιλαμβάνει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κυρώσεων σε περίπτωση που η γειτονική χώρα παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο και βεβαίως την επιβολή εμπάργκο όπλων, όπως έχει ψηφίσει και το Ευρωκοινοβούλιο με πρότασή μου ώστε να σταματήσουν οι εταίροι μας να εξοπλίζουν τον ταραξία της Ανατολικής Μεσογείου».

Για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια ο Νίκος Ανδρουλάκης παρατηρεί πώς με τη πολιτική επιδοτήσεων της κυβέρνησης οι φορολογούμενοι στηρίζουν τα υπερκέρδη των εταιρειών και επαναλαμβάνει τη πρόταση του κόμματος του σύμφωνα με την οποία το βάρος πρέπει να κατανεμηθεί ανάμεσα στο κράτος και τις εταιρείες με την επιβολή ενός κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και με ουσιαστικά κίνητρα εξοικονόμησης ενέργειας και φορολογικές ελαφρύνσεις πχ έκπτωση φόρου για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε σπίτια και μείωση ΦΠΑ για ηλιακούς θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά!!!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.