Η Κίνα αναστέλλει τις μεταπωλήσεις LNG σε ξένους αγοραστές!!! «ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΗ» η Ε.Ε.!!!

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας ζήτησε από τις PetroChina Co, Sinopec και Cnooc Ltd να διατηρήσουν τα χειμερινά φορτία εντός χώρας !!!
Η Κίνα ζήτησε από τις εταιρείες κοινής ωφελείας που εισάγουν φυσικό αέριο να σταματήσουν τη μεταπώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία, καθώς επιδιώκει να διασφαλίσει προμήθειες για την ίδια για τη χειμερινή περίοδο, μετέδωσε σήμερα 17/10 το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης ζήτησε από τις PetroChina Co, Sinopec και Cnooc Ltd να διατηρήσουν για χρήση στο εσωτερικό της χώρας τα χειμερινά φορτία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Επιτροπή απάντησε σε σχόλιο, ενώ ούτε οι PetroChina, Sinopec και Cnooc δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα του Reuters για τοποθέτηση επί του θέματος.

Η είδηση έγινε γνωστή καθώς οι εισαγωγείς LNG στην Κίνα επιδιώκουν να παραμείνουν εκτός της αγοράς άμεσης παράδοσης τον φετινό χειμώνα με την ζήτηση να έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 2002, γεγονός που σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο πιθανόν να αποφύγει να συναγωνιστεί την πληγείσα από κρίση Ευρώπη για προμήθειες.

Σήμερα, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χώρα θα αυξήσει κατά πολύ την ικανότητά τους για προμήθεια ενεργειακών προϊόντων και βασικών αγαθών επαναλαμβάνοντας μια πολιτική σταθεροποίησης των τιμών των πρώτων υλών και διασφάλισης των προμηθειών.

Μετά από την μείωση κατά 2εκ.βαρελια πετρελαίου  την ημέρα από τις χώρες του κόλπου έρχεται και η ΜΗ πώληση LNG στις χώρες του εξωτερικού από την Κίνα!!!

ΟΛΟΙ πιστεύω καταλαβαίνεται ότι ο χώρος που θα πληγεί στο ΜΕΓΙΣΤΟ είναι η Ευρώπη, τα κράτη, και οι πολίτες της!!!

Πιστεύω επίσης ότι υποψιαζεστε και ποιά 2 κράτη συμφέρει αυτή η εξέλιξη!!!

 

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.