Δόγμα Μενδώνη: Κράξιμο Economist για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης!!! Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά!!!

Η Λίνα “ΤΣΙΜενδώνη” τσιμεντώνει την Ακρόπολη, ο Economist μας κάνει διεθνώς ρεζίλι και για την υπουργό Πολιτισμού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Με την καταστροφή του Ξέρξη παρομοίασε ο Economist το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης (έργο της Λίνας Μενδώνη) κατατάσσοντας το μνημείο σύμβολο της Αθήνας στην πρώτη θέση της λίστας με τα μνημεία που υπέστησαν ολέθριες και τσιμεντένιες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας!!!

«Πώς να τολμήσει η κ. Μενδώνη να απαντήσει στον Economist;

Πώς να τολμήσει να εξηγήσει το “τσιμέντωμα” της Ακρόπολης;

Έτσι πιστή στην πάγια τακτική της κυβέρνησης, απαντάει στον Εconomist μέσω… «Μπράλου».

Για όλα φταίει κάποιος άλλος!!!

Και στο βάθος ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Εδώ φταίει το χιόνι που τόλμησε να πέσει μέρα, δεν θα φταίει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον Economist, που με άρθρο του ασκεί κριτική στο “τσιμέντωμα” της Ακρόπολης;».

«Ενώ η πανδημία σάρωνε, η Ευρώπη γκρέμιζε ιστορικά κτίρια» είναι ο τίτλος του άρθρου του Economist που κάνει την Ελλάδα διεθνώς… ρεζίλι!!!

Μετά το δημοσίευμα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί φράση του Economist «προκειμένου να εκθέσει τη χώρα και να επιτεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού».

Κάνοντας λόγο για υπονόμευση και μικροπολιτικές σκοπιμότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «τα έργα στην Ακρόπολη παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά από τους συμμετέχοντες στην “7η Διεθνή Συνάντηση για την αποκατάσταση των μνημείων Ακροπόλεως”, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αρμόδια Τομεάρχης Πολιτισμού δεν διστάζουν, κατά συρροή, να δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η φράση του Economist που αφορά στην Ακρόπολη αναφέρει τα εξής: «…τον Οκτώβριο του 2020, εργάτες έριξαν φαρδιά τσιμεντένια μονοπάτια γύρω από τους ναούς της.

Οι Αρχές λένε ότι τα μονοπάτια βελτιώνουν την προσβασιμότητα.

Κριτικές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες!!!

Ένας επιστήμονας κατηγόρησε τη διοίκηση του χώρου ότι χρησιμοποίησε το lockdown ως «προπέτασμα καπνού».

Τουλάχιστον, η πρόθεση για τα μονοπάτια είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας».

Αυτή τη φράση εργαλειοποιεί η τομεάρχης, προκειμένου να εκθέσει τη χώρα και να επιτεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αναφερθεί πολλές φορές στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύει, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Τα έργα στην Ακρόπολη παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά από τους συμμετέχοντες στην «7η Διεθνή Συνάντηση για την αποκατάσταση των μνημείων Ακροπόλεως», η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην Αθήνα».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.