Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί:ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Οι τεράστιες ελλείψεις έφεραν την κωλοτούμπα!!! Προς επιστροφή το Νοέμβριο!!!

Δύο μήνες νωρίτερα επανεξετάζονται τα δεδομένα!!!

Αν δεν επιδεινωθούν τον Οκτώβριο μπαίνει οριστικά τέλος στις ακραίες λογικές Πλεύρη για αποβολή από το ΕΣΥ

Η«κυβερνητική θέση» για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς διαφοροποιήθηκε οριστικά από αυτή του ίδιου και τελικά υπό την πίεση των τεράστιων ελλείψεων του επιβλήθηκε, παραδέχθηκε ευθέως μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ταυτόχρονα άνοιξε διάπλατα το παράθυρο για ταχύτερη επιστροφή τους στο σύστημα Υγείας, προσπαθώντας παράλληλα να υποβαθμίσει την σημασία αυτής της εξέλιξης!!!

«Αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή, μέχρι τα τέλη του χρόνου» οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, όπως είπε ο κ. Πλεύρης και «θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και εντός Οκτωβρίου θα ληφθούν αποφάσεις»

Παραδέχθηκε αρχικά ότι «ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο, που έληγε το μέτρο.

Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, έχουμε πάρει απόφαση να δούμε τα δεδομένα του Οκτωβρίου, για να παρθεί εντός του Οκτωβρίου απόφαση, ενδεχομένως να επιστρέψουν πριν το τέλος του χρόνου, εκτός αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το αποτρέπουν.

Θα υπάρξει και απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».

Σε ερώτηση για το πώς συμβαδίζει αυτό με την δική του πρόθεση να αποβληθούν πλήρως από το σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσουμε τα δεδομένα της πανδημίας και αν δεν δικαιολογούν την συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν.

Αν δικαιολογούν την συνέχιση του μέτρου, θα μείνουν σε αναστολή», παρότι η θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος προσωπικά είναι ότι «δεν πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα Υγείας.

Η θέση όμως που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά, είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία».

Τα φαινόμενα δραματικών ελλείψεων ειδικά σε ειδικότητες όπως οι αναισθησιολόγοι έχουν προκαλέσει τεράστιες δυσχέρειες, αλλά κατά τον κ. Πλεύρη η επιστροφή 200 γιατρών δεν είναι κάτι σημαντικό.

«Μην περιμένετε… είναι 2.100 άτομα και κάτω από 200 είναι γιατροί, σε ένα σύστημα με πάνω από 100.000 προσωπικό», είπε ο υπουργός Υγείας.

Επανέλαβε στη συνέχεια ότι «η κυβερνητική θέση που έχει επικρατήσει είναι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας.

Ένας κρίσιμος μήνας είναι ο Οκτώβριος.

Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου παραμείνουν τα ίδια επίπεδα, είμαστε κοντά στην επιστροφή».

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε εμμέσως, σε μία τέτοια περίπτωση αυτή η πιθανή επιστροφή προσδιορίζεται από τις αρχές του Νοεμβρίου!!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.