Τώρα προαναγγέλλουν και νέα παρέμβαση στο νόμο για τις απεργίες!!!

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιχειρήσει να στραφεί ξανά ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί από την πρώτη ημέρα!!!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που σχεδόν όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, οργανισμών και αρμόδιων υπουργείων, τοποθετήθηκε για τη σημερινή κινητοποίηση στα ΜΜΕ.

Αφού, κατά την προσφιλή κυβερνητική συνήθεια, άφησε σαφείς αιχμές κατά των συνδικαλιστών με το γνώριμο επιχείρημα της… απουσίας κοινωνικής ευαισθησίας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε «διορθωτικές κινήσεις» στον νόμο κατά των απεργιών!!!

Η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου 

Αξιοποιώντας την εμπειρία, εάν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στον νόμο πρέπει να τις δούμε.

Υπάρχουν και δομικά ζητήματα που πρέπει να δει κανείς σε μια ισορροπία, που, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι εύθραυστη.

Από τη μια υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία, από την άλλη πρέπει να προστατεύεται και το κοινωνικό σύνολο.

Πρέπει να δούμε έναν τρόπο πιο αποτελεσματικό.

Επαναλαμβάνω και πάλι, διότι είναι ευαίσθητα ζητήματα αυτά:

Το δικαίωμα στην απεργία υπάρχει, είναι ιερό.

Κατοχυρώνεται συνταγματικά.

Πρέπει, όμως, να συμφωνήσουμε εάν κάποιες στιγμές ορισμένα ελάχιστα πράγματα, σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση βασικών αναγκών, τουλάχιστον για κάποιες ώρες, πρέπει να γίνονται.

Είμαστε στην κατεύθυνση να δούμε τι από αυτά που έχουν ψηφιστεί, δεν δουλεύουν σωστά!!!

Και δεν δουλεύουν σωστά με ευθύνη ποιου.

Από την άλλη πλευρά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να είναι πιο ευαισθητοποιημένες στις αποφάσεις που παίρνουν!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.