Σφοδρή επίθεση του Γιάννη Μασούτη στους παρόχους ενέργειας!!! Δεν έχουν πού να κρύψουν τα κέρδη τους!!!

Επίθεση στις εταιρίες ενέργειας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης!!!

«Χρειάζεται να γίνει έλεγχος στους παρόχους ενέργειας!!!

Δεν έχουν πού να κρύψουν τα κέρδη τους!!!

Από την άλλη, εξαφανίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων!!!

Το θέμα της ενέργειας καίει όλη την επιχειρηματική κοινότητα, η οποία κινδυνεύει σχεδόν σε όλους τους κλάδους να απολέσει την κερδοφορία της» υπογράμμισε ο κ. Μασούτης, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της ΚΕΕΕ, που φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο της Πιερίας, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Εύλογο το αίτημα του κ. Μασούτη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, καλό θα ήταν όμως να ζητήσει από τις επιχειρήσεις του κλάδου του να απορροφήσουν μεγάλο μέρος των αυξήσεων στα προϊόντα.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα σούπερ μάρκετ θησαύρισαν, με τον τζίρο μόνο το 2020 να αγγίζει τα 10 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 868.770.000 ευρώ σε σχέση με το 2019.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ τόνισε ότι ναι μεν δεν είναι δημοσιονομικά βιώσιμο να απορροφά το κράτος επ’ αόριστον το σύνολο των αυξήσεων, ούτε όμως είναι βιώσιμο να πληρώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αστρονομικά ποσά για την ενέργεια χωρίς κρατική στήριξη.

«Αν οι ανατιμήσεις ήταν της τάξης του 10%-20%, θα μπορούσαμε να περιοριστούμε σε μέτρα εξοικονόμησης.

Αλλά καμία εξοικονόμηση δεν μπορεί να καλύψει το δεκαπλασιασμό των τιμών.

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τις επιδοτήσεις, χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα είχαν οδηγηθεί στη χρεοκοπία και τη φτώχεια» σημείωσε ο κ. Μασούτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι η κατάσταση της οικονομίας λόγω της διεθνούς ύφεσης είναι δύσκολη, αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαμήνυσε, όμως, ότι δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.