ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατά Μπακογιάννη με βέλη περί εκβιασμών και ομερτά!!!(βίντεο)

Οι δηλώσεις περί φυλάκισης δέκα ετών για όποιον παραβιάσει το απόρρητο για τις υποκλοπές που ακούστηκαν σαν απειλή

• Για δημόσιους εκβιασμούς κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

• Προσπαθούν να επιβάλουν την ομερτά, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η χθεσινή τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έφερε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια, με την αντιπολίτευση να αντιδρά οργισμένα, στη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών που έχει σφίξει ασφυκτικά τον κλοιό για το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Ντροπή να γίνονται εκβιασμοί δημόσια

Σε πολύ υψηλούς τόνους ήρθε η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζει «ντροπή» τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για εκβιασμούς σε κοινή θέα που «εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς».

«Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση

Χθές το βράδυ η κα Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες.

Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς.

Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που λένε πως “η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”…

Η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι θεσμοί δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Και είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς!!!

Είχε προηγηθεί αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, μέσω ανακοίνωσης, με την οποία κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη ότι προσπαθεί να επιβάλλει την ομερτά, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, με στόχο «να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο» και κατηγορεί τη Ν.Δ. για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων.

Οι δηλώσεις που ακούστηκαν σαν απειλή

Σημειώνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε σχετικά «υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα.

Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα;

Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα» για να προσθέσει πως «αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή!!!»

Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει με όλους τους τρόπους να «θάψει» το ζήτημα και να υποβαθμίσει την διαδικασία της Εξεταστικής που ξεκινάει σήμερα στη Βουλή, τη στιγμή που νομικοί και συνταγματολόγοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει η διαδικασία περί «απορρήτου».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.