ΣΥΡΙΖΑ: Απευθείας ανάθεση ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε εταιρία που συστάθηκε αυθημερόν!!!

Το Υπουργείο Παιδείας καλείται να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν λόγο για πρωτοφανές σκάνδαλο.

Για πρωτοφανές σκάνδαλο κάνουν λόγο 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν κοινοβουλευτική ερώτηση για απευθείας ανάθεση υπηρεσιών σίτισης σε πανεπιστημιακές εστίες σε εταιρία που ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ!!!

Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι “μετά από κοινή πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρνουν με ερώτηση στην Βουλή τη σκανδαλώδη απευθείας επί της ουσίας ανάθεση υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών των Νέων Εστιών Ε.Μ.Π. και της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, αξίας 202.659,62 €, σε μια εταιρεία που συστάθηκε αυθημερόν και μάλιστα με κεφάλαιο 5.000€.

Η ανύπαρκτη προηγούμενη δραστηριότητα στο αντικείμενο και το κεφάλαιο των 5.000 € – 40 φορές μικρότερο από το έργο που ανατίθεται- είναι για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στοιχεία που διασφαλίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών!!!

Η Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με την άμεση στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία άλλωστε τη διορίζει, ξεπέρασε κάθε όριο με τη νέα αυτή ανάθεση και δεδομένου ότι το Νοέμβριο του 2021 οι βουλευτές είχαν καταθέσει την ερώτηση «Φύλαξη εστιών και σίτιση φοιτητών με οσμή σκανδάλων από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ!!!

Απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες που προκαλούν και δεν εγγυώνται τη διαφάνεια και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος!!!»

Με την τελευταία αυτή σύμβαση η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπερνάει και το διαρκές σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων δισεκατομμυρίων ευρώ που μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές, όπως οι μάσκες αλεξίπτωτα.

Πλέον ιδρύεται εταιρεία που ξέρει ότι έχει εξασφαλισμένη την ίδια μέρα δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας χωρίς να χρειάζεται καν να ασχοληθεί, αφού ο ίδιος ο φορέας κατ’ αποκλειστικότητα της την παρέχει!!!

Αυτή η συνθήκη πρέπει να ηττηθεί πριν πάρει χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού!!!”

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.