Οργή Ρουμπάτη: Διαρρέεται πλαστογραφημένη η κατάθεσή μου!!!

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ διαψεύδει τα όσα διαρρέουν οι… τιμητές του απορρήτου με σκοπό να στρέψουν την προσοχή μακριά από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με μια οργισμένη δήλωση ο Γιάννης Ρουμπάτης, καταγγέλλει ότι η κατάθεσή του στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής διέρρευσε πλαστογραφημένη!!!

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο των εξελίξεων στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο υποκλοπών που βουλιάζει την κυβέρνηση, διαψεύδει τα όσα του αποδίδονται και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης!!!

Η δήλωση Ρουμπάτη

Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα-δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα  ότι «με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα».

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη.

Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες  οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας  -ούτε ο τότε Πρωιυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο!!!

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιονιο!!!

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Συροι υπήκοοι!!!

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει  την ΕΥΠ  για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα!!!

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα!!!

Διαρροές από τους “ΤΙΜΗΤΕΣ” του απορρήτου!!!

Κατά τη σημερινή του κατάθεση, ο Γιάννης Ρουμπάτης, γκρέμισε το περί απορρήτου αφήγημα του Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ανάμεσα σε άλλα:

► Περί απορρήτου:

Κανένα στέλεχος της ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλεστεί το απόρρητο απέναντι σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή τέτοιου χαρακτήρα, όπως είναι η εξεταστική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σημείωσε ο πρώην διοικητής.

«Δεν ισχύει κανένα απόρρητο», φέρεται να δήλωσε.

► Για το εάν είναι νόμιμη η παρακολούθηση βουλευτή ή ευρωβουλευτή: τόνισε ξεκάθαρα πως αυτές οι παρακολουθήσεις δεν είναι σύννομες.

Όπως εκτίμησε, αυτό δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία.

► Για το εάν ενημερώνεται ο εκάστοτε πρωθυπουργός: απάντησε καταφατικά, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ενημερώνεται –είτε γραπτώς είτε προφορικώς– για όλα τα ζητήματα.

Μίλησε, ακόμη, και για την παρακολούθηση του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, το 2016, επισημαίνοντας ότι η ενημέρωση που παρείχε στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αφορούσε την επισύνδεση ενός «τεχνοκράτη».

Από το μεσημέρι της Τετάρτης διαρρέονται, ωστόσο, σε φιλοκυβερνητικά μέσα πληροφορίες για δηλώσεις που δήθεν αποδίδονται στον Γιάννη Ρουμπάτη και, σύμφωνα με τα μέσα αυτά, αποτελούν «βόμβες» περί παρακολουθήσεων κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Μαρκόπουλος, έσπευσε, άλλωστε, να υποστηρίξει μετά την κατάθεση:

Τηρώντας πλήρως την διαδικασία του απορρήτου σε ότι αφορά την υπόθεση των επισυνδέσεων από την ΕΥΠ, αυτό το οποίο μπορούμε σήμερα να δηλώσουμε, με όσα ακούσαμε από τον κ. Ρουμπάτη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι πραγματικά φρίξαμε!!!

Κάποιοι, από σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπόθεση έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική τροπή.

Από κοντά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος στην προσπάθειά του να απαντήσει στα βέλη του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτρεξε να ενστερνιστεί πλήρως τα δημοσιεύματα και τις διαρροές.

Όλα αυτά από τους… “άριστους” τιμητές του απορρήτου που μέχρι πριν μερικές ώρες κουνούσαν το δάχτυλο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έσκιζαν τα ρούχα τους για τα περί σεβασμού της διαδικασίας, του συντάγματος και του ευαίσθητου του θέματος!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.