Οι αυξήσεις στις συντάξεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, νομοθετήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2017!!!

Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου:

Η κυβερνητική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση έχει κοντά ποδάρια!!!

Χθες βράδυ ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο ανακοίνωσε πανηγυρικά και καταχειροκροτούμενος την αύξηση των συντάξεων από την επόμενη χρονιά.

Είχε προηγηθεί η σχετική προαναγγελία από τον κ.Χατζηδάκη τις προηγούμενες εβδομάδες», σχολίασε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου και πρόσθεσε:

«Τελικά σήμερα στη συνέντευξη τύπου ο κ.Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί στην σχετική ερώτηση του ethnos.gr ότι οι αναμενόμενες αυξήσεις στις συντάξεις το 2023 είναι αυτές που προβλέπονται από τη ρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017!!!

Όσον αφορά την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους, η πραγματικότητα είναι ότι το 66% των συνταξιούχων, που λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δεν θα δουν καμία απολύτως αύξηση στα εισοδήματά τους, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει ελάχιστες αυξήσεις!!!

Καμία βέβαια αναφορά δεν έκανε ο κ.Μητσοτάκης για την απόδοση των αναδρομικών που στερούνται οι συνταξιούχοι για δεύτερη φορά εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών!!!

Δηλαδή οι χαμηλόμισθοι καταδικάζονται τους επόμενους οκτώ μήνες χωρίς καμία αύξηση, ενώ οι αποδοχές και η αγοραστική τους δύναμη συνεχώς συρρικνώνεται δραματικά από την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που ανατροφοδοτεί η κυβερνητική πολιτική!!!

Προεκλογική επίσης προσδοκία χωρίς αντίκρισμα η ασαφής αναφορά στην αναμόρφωση του μισθολογίου στο Δημόσιο από το 2024!!!

Το συμπέρασμα είναι καθαρό.

Πέρα από μεγάλα απατηλά λόγια οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που ήδη με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, μπροστά σε έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση της ακρίβειας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της ενεργειακής φτώχειας, και της αντιδημοκρατικής εκτροπής!!!

Σήμερα μόνο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να δώσει τη λύση στις εκλογές με την ουσιαστική πολιτική και κοινωνική αλλαγή!!!​»

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.