Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας!!! Συμμαχία «δισεκατομμυρίων» απέναντι στο ΝΑΤΟ!!!

Οβιδιακή εξέλιξη με την Κίνα και την Ινδία να βάζουν στην άκρη τις επιμέρους διαφορές τους!!!

Κινεζικά στρατεύματα θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας, στις οποίες μάλιστα θα συμμετέχουν επίσης στρατιωτικές δυνάμεις της Ινδίας, της Λευκορωσίας, της Μογγολίας, του Τατζικιστάν και άλλων χωρών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Κίνας!!!

Η συμμετοχή της Κίνας στις κοινές ασκήσεις «δεν είχε σχέση με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Κολοσσιαία στρατιωτική δύναμη από πολλές χώρες συμμετέχει στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση

Τον περασμένο μήνα, η Μόσχα ανακοίνωσε σχέδια για διεξαγωγή της άσκησης “Βοστόκ” (Ανατολικά) από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, παρόλο που διεξάγει έναν δαπανηρό πόλεμο στην Ουκρανία!!!

Ισχυρίστηκε τότε ότι θα συμμετάσχουν κάποιες ξένες δυνάμεις, χωρίς να κατονομαστούν.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι η συμμετοχή του στις ασκήσεις ήταν μέρος μιας συνεχιζόμενης διμερούς συμφωνίας συνεργασίας με τη Ρωσία.

«Στόχος είναι η εμβάθυνση της πρακτικής και φιλικής συνεργασίας με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, η ενίσχυση του επιπέδου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και η ενίσχυση της ικανότητας απάντησης σε διάφορες απειλές για την ασφάλεια», αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση.

Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 50.000 στρατιώτες και τα στιγμιότυπα που προβάλλονται από τα Ινδικά μέσα, κόβουν την ανάσα!!!

Υπό τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, το Πεκίνο και η Μόσχα συνδέονται όλο και περισσότερο!!!

Πριν από έναν χρόνο, η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη βορειοκεντρική Κίνα στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επαίνεσε τις ασκήσεις  (Sibu/Cooperation-2021) στην κινεζική Ningxia και πρότεινε ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Τον Οκτώβριο, η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Μέρες αργότερα, ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στο δυτικό Ειρηνικό.

Τον επόμενο μήνα, ο στρατός της Νότιας Κορέας είπε ότι είχε αναχαιτίσει μαχητικά αεροσκάφη μετά την εισβολή δύο κινεζικών και επτά ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας κατά τη διάρκεια της τακτικής εκπαίδευσης που αποκαλούσε το Πεκίνο.

Λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Πεκίνο και η Μόσχα ανακοίνωσαν μια συνεργασία «χωρίς όρια», αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν δει την Κίνα να παραβιάζει τις κυρώσεις υπό τις ΗΠΑ στη Ρωσία ή να της παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ισχυρισμός που μάλλον είναι εσφαλμένος.

Ειδικά στον τομέα της οικονομίας, η Κίνα αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο ενεργειακό πελάτη της Ρωσίας, όπως άλλωστε και η Ινδία.

Η ανατολική στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας περιλαμβάνει τμήμα της Σιβηρίας και έχει την έδρα της στο Khabarovsk, κοντά στα κινεζικά σύνορα.

Δυτικοί αναλυτές θεωρούν ότι πλέον αναπτύσσεται μία μεγάλη συμμαχία με απεριόριστους «ανθρώπινους πόρους» ως αντίβαρο του NATO.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.