Ευθεία πυρά Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο!!!

Ο πρωθυπουργός «αντί να δηλητηριάζει και να διχάζει» τον λαό με θεωρίες συνωμοσίας, μπορεί να άρει το απόρρητο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με πολλές (αρνητικές) αναφορές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διανθίστηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με το ελληνικό σκάνδαλο υποκλοπών που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη χώρα, φέρνοντας σε δεινή θέση την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο θέμα τής εις βάρος του παρακολούθησης και στον «σκοτεινό» ρόλο της κυβέρνησης και της ΕΥΠ. Αφού τόνισε ότι ο στόχος της παρακολούθησης ήταν η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον ίδιο να ενημερωθεί από την ΕΥΠ, λέγοντας με νόημα:

«Με καλεί όμως να κάνω κάτι που έγινε παράνομο με νόμο της κυβέρνησής του».

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του ζητά να νομιμοποιήσει μια παρανομία.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «αντί να δηλητηριάζει και να διχάζει» τον λαό με θεωρίες συνωμοσίας, μπορεί να άρει το απόρρητο, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση απέρριψε ήδη το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή όλα τα πρόσωπα που σχετίζονται με τη χρήση των λογισμικών παρακολούθησης.

«Το απόρρητο πρέπει να σταματάει εκεί που ξεκινάει η ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία», επισήμανε εύλογα ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια «νέα κανονικότητα», όπου οι παρακολουθήσεις θεωρούνται εκ των προτέρων νόμιμες.

O κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «αυταρχικοί ηγέτες υπονομεύουν ευθέως το κοινό μας μέλλον και τη φιλελεύθερη δημοκρατία και κάποιοι δυστυχώς ενώ τους καταδικάζουν μιμούνται πρακτικές τους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την ανάγκη θεσμικού πλαισίου που να θωρακίζει τους Ευρωπαίους πολίτες, καλώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πρωτοπορήσει στον αγώνα αυτό για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της Ε.Ε., με Ευρωπαίους αξιωματούχους να τονίζουν πως η Κομισιόν συγκεντρώνει στοιχεία και θα αξιολογήσει το θέμα.

Την Τετάρτη αναμένονται προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων υποκλοπών στην Ε.Ε.

Κατά τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αρκετοί Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Ν. Ανδρουλάκη, εκτόξευσαν βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τόνισαν πως με τα λογισμικά παρακολούθησης κλονίζεται η δημοκρατία στην Ε.Ε.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.