Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Προβολή της ταινίας «Καλάβρυτα 1943».

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης η προβολή της ιστορικής δραματικής ταινίας «Καλάβρυτα 1943» σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου και σενάριο Δημήτρη Κατσαντώνη.

Η μεγαλύτερη μαζική σφαγή σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η μαύρη ημέρα της 13ης Δεκεμβρίου 1943, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και προκάλεσε ρίγος, συγκίνηση και έντονες συζητήσεις.

Περίληψη:

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943.

Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά.

Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης:

Την αναζήτηση της ελπίδας!!!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.