Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Ίδιο δημοσιονομικό κόστος, τεράστια διαφορά φιλοσοφίας!!!

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «η ΔΕΗ, την οποία ιδιωτικοποίησε η ΝΔ, πρωτοστατεί στην κούρσα των αυξημένων λογαριασμών, αντί να είναι αυτή που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, υποτίθεται θα έριχνε το κόστος των λογαριασμών», ενώ «στην Ευρώπη κυβερνήσεις κρατικοποιούν ενεργειακούς πυλώνες για την προστασία της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση!!!»

Αναφορικά με το δημοσιονομικό κόστος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αθροίζει στο κόστος των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 12 δισ. επιδότηση στους παραγωγούς ενέργειας, κάτι που εμείς ουδέποτε είπαμε ότι θα κάνουμε.

Εμείς όταν μιλάμε για πλαφόν, εννοούμε πλαφόν», επίσης, «η ΝΔ αμφισβητεί τα έσοδα που θα έχουμε από τη φορολόγηση των υπερκερδών, γιατί ο μηχανισμός που αυτή θέσπισε δεν είναι μηχανισμός φορολόγησης και επιτρέπει στις εταιρείες να συνεχίζουν να έχουν υπερκέρδη!!!»

Σε συνέντευξή της στον “ΣΚΑΪ” τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ένα πακέτο κόστους 5,5 δισ., εμείς για ένα πακέτο 5,6 δισ.!!!

Δημοσιονομικά είναι ασήμαντη η διαφορά, η τεράστια διαφορά είναι στη φιλοσοφία!!!»

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «εφαρμόζει έναν μηχανισμό επιδότησης της αισχροκέρδειας.

Παίρνει χρήματα από τους φορολογούμενους -τα έσοδα από φόρους κυρίως λόγω της ακρίβειας έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, οι πολίτες πλήρωσαν 7 δισ. παραπάνω στο 8μηνο του 2022- και τα κάνει επιδοτήσεις που επιστρέφουν στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας.

Ένας φαύλος κύκλος που τροφοδοτεί τον μηχανισμό αισχροκέρδειας, διότι ούτε οι λογαριασμοί σταματούν να αυξάνονται ούτε οι εταιρείες σταματούν να σωρεύουν υπερκέρδη!!!»

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.