Ήταν πλαστογραφημένο το συμπληρωματικό έγγραφο για παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη;;;

Μια σοβαρή αποκάλυψη σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών κάνει η εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με την οποία είναι πιθανόν, ένα από τα έγγραφα της ΕΥΠ που αφορούν την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, να είναι πλαστό.

Όλα αυτά, ενώ επισήμως έχει γίνει παραδοχή ότι ο φάκελος της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει καταστραφεί, πλην ενός εγγράφου!!!

Μάλιστα, σύμφωνα την εφημερίδα και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη, για το θέμα αυτό, η ΑΔΑΕ προτίθεται να καλέσει σε ακρόαση τον παραιτηθέντα διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, την εισαγγελέα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και τη μέχρι πρότινος αποσπασμένη στην ΕΥΠ αστυνομικό, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η διαδικασία αφορά το απόρρητο έγγραφο, το μόνο που διασώζεται από τον υπηρεσιακό φάκελο για την υπόθεση Ανδρουλάκη και το οποίο εστάλη από την ΕΥΠ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μία ημέρα μετά την κοινοποίηση από την ΕΥΠ στη Wind και την ΑΔΑΕ της διάταξης άρσης απορρήτου στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για λόγους εθνικής ασφαλείας, τα στελέχη της υπηρεσίας απέστειλαν νέο, συμπληρωματικό έγγραφο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με το οποίο ζητούσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο τηλεφωνικός αριθμός που αναγραφόταν στη διάταξη άρσης απορρήτου ανήκε πράγματι στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη!!!

Κατά τον έλεγχο της ΑΔΑΕ, στη Wind στα τέλη Ιουλίου 2022, επιβεβαιώθηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά, εκτός από τη διάταξη που έφερε την υπογραφή της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, βρέθηκε και το δεύτερο συμπληρωματικό έγγραφο.

Αυτό έφερε τις υπογραφές του τέως διοικητή της ΕΥΠ, της εισαγγελέως και της αποσπασμένης στην ΕΥΠ αστυνομικού, που όταν ήρθε στο φως το σκάνδαλο μετακινήθηκε από τη θέση επικαλούμενη λόγους υγείας και επέστρεψε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής!!!

Στην ΕΥΠ είχε τη θέση της β΄ υποδιευθύντριας στη Διεύθυνση που ασχολείται με θέματα οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας, αντικατασκοπίας.

Η ΑΔΑΕ κατά τον έκτακτο έλεγχο στην ΕΥΠ που έχει ξεκινήσει, ζήτησε από τα στελέχη της και την αρμόδια εισαγγελέα να παράσχουν διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο έγγραφο, αλλά όπως αναφέρει οι «πληροφορίες αναφέρουν ότι δήλωσαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξή του!!!»

Ωστόσο, το έγγραφο φέρει την υπογραφή της κ. Βλάχου και υπάρχουν υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία του συγκεκριμένου εγγράφου!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.