Το παιχνίδι της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ για να φύγουν οι ρωσικοί S-300 από την Κρήτη!!!

Η Τουρκία δυναμιτίζει το κλίμα και στέλνει τα αρχεία που «καταγράφουν την παρενόχληση της Ελλάδας στα τουρκικά αεροσκάφη με το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300» στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και στα υπουργεία… Άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας ενέργεια από την πλευρά της χώρας μας!!!

Το πρωτοσέλιδο της Haberler

«Tα αεροσκάφη F-16 που επιχειρούσαν υπό τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας πτήσεις αποστολής σε διεθνή εναέριο χώρο στη Μεσόγειο, παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που σταθμεύει στην Κρήτη στις 23 Αυγούστου. Το ραντάρ εντοπισμού στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 εγκλώβισε F-16, το οποίο εκτελούσε πτήση αποστολής σε ύψος 10.000 ποδών δυτικά της νήσου Ρόδου, με πύραυλο εδάφους-αέρος», ανέφεραν τουρκικές πηγές

Την πόλωση δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο οι δηλώσεις του υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίς κατηγορεί την Ελλάδα πως «προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει την ένταση, πρέπει να φανεί, να γίνει κατανοητό. Τέτοια φανερή απερισκεψία είναι απαράδεκτη».

Οι προκλήσεις όμως της Άγκυρας δεν σταματούν εκεί, με την haberler να κάνει λόγο για μπαράζ παραβιάσεων από τα ελληνικά αεροσκάφη και πλοία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «από την αρχή του έτους, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο 256 φορές και παρενόχλησαν τουρκικά αεροσκάφη 158 φορές. Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασαν επίσης τα τουρκικά χωρικά ύδατα 33 φορές».

Τι επιδιώκουν Άγκυρα και ΝΑΤΟ

Σε ρεπορτάζ του στο iEidiseis.gr, ο Δήμος Βερύκιος παραθέτει το παρασκήνιο γύρω από το συγκεκριμένο γεγονός και πως ο τελικός στόχος είναιι η βαθμιαία απομάκρυνση όλων των ρωσικών όπλων από την Ελλάδα

Με τη διαρροή αυτή η τουρκική πλευρά επιδιώκει:

1) Να υπενθυμίσει στη Δύση ότι δεν είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς (S-400) αλλά και η Ελλάδα διαθέτει αντίστοιχα συστήματα (S-300), χωρίς να έχει αντιδράσει καμία δυτική χώρα.

2) Να εμφανίσει την Ελλάδα ότι διακατέχεται από επιθετικές διαθέσεις έναντι της Τουρκίας.

3)Να οδηγήσει τη Δύση και πρωτίστως τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην άσκηση περαιτέρω πιέσεων προς την Ελλάδα ώστε να αποσύρει τους S-300 από την Κρήτη και να τους διαθέσει στην Ουκρανία. Στόχος της Τουρκίας, μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα μετά από δυτικές πιέσεις να αποσύρει τη ρωσική αντιαεροπορική ομπρέλα που διαθέτει στο Ανατολικό Αιγαίο (OSA, TOR-M1, S-300) ώστε να διαθέτει μόνο η ίδια ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορική κάλυψη με τις συστοιχίες των S-400.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.